Šport
176 ogledov

Znani termini tekem slovenskih reprezentanc na OI

slovenija rokomet Profimedia
Moška izbrana vrsta bo na olimpijskih igrah nastopila četrtič, ženska pa prvič.

Organizatorji olimpijskih iger v Parizu so določili termine tekem rokometnih turnirjev v moški in ženski konkurenci, je sporočila Rokometna zveza Slovenije (RZS). Del slovenske odprave v Parizu bosta tudi rokometni zasedbi. Moška izbrana vrsta bo na OI nastopila četrtič, ženska pa prvič.

Tako ženska kot moška ekipa bosta prvi tekmi odigrali v obeh najzgodnejših terminih. Rokometašice uvodni dvoboj proti Danski (9.00) čaka že dan pred slovesnim odprtjem iger, in sicer v četrtek, 25. julija. Rokometaši bodo na olimpijskem prizorišču v Parizu prvič nastopili dva dni kasneje, ravno tako ob 9. uri proti Španiji.

Varovanke črnogorskega trenerja Dragana Adžića se bodo nato pomerile še z Južno Korejo (28. julija ob 11.00), Nemčijo (30. julija ob 9.00), Norveško (1. avgusta ob 21.00) in Švedsko (3. avgusta ob 16.00).

Tekmeci varovancev selektorja Uroša Zormana bodo po uvodni preizkušnji proti Španiji še Hrvati (29. julija ob 11.00), Švedi (31. julija ob 16.00), Japonci (2. avgusta ob 19.00) in Nemci (4. avgusta ob 14.00).

Slovenija rokomet | Avtor: Profimedia Profimedia

V prvem delu tekmovanja, ki bo potekalo v Parizu, se bodo rokometne ekipe v obeh konkurencah borile v dveh skupinah s po šestimi udeleženkami.

Štiri najboljše bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo v celoti gostil nogometni stadion Pierre Mauroy v Lillu. Četrtfinalni dvoboji bodo pri ženskah na sporedu 7., pri moških pa 8. avgusta. Z vmesnimi dnevi premora sledijo še polfinala in tekme za končno razvrstitev.

Na olimpijskih igrah bo vsaka izmed reprezentanc lahko nastopila s kadrom 12 igralk oziroma igralcev. Letos bo osem držav imelo svojo ekipo v obeh kategorijah, prvič med njimi tudi Slovenija, je sporočila RZS.

ženska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenske rokometašice so se v Pariz uvrstile po kvalifikacijskem turnirju v Neu-Ulmu v Nemčiji. Z zmagama proti Paragvaju in Črni gori, ob tem so premoč morale priznati Nemkam, so si zagotovile zgodovinsko prvo pot na OI in bodo julija postale sploh prva slovenska ženska ekipa v kolektivnih športih, ki bo zaigrala na športnem veledogodku.

Že pred njimi so ledino slovenskemu kolektivnemu športu orali rokometaši. Ti bodo na olimpijskih igrah sodelovali četrtič v zgodovini. V Sydneyu 2000 so kot sploh prva slovenska ekipa v kolektivnih športih na olimpijskih igrah tekmovanje sklenili kot osmi, štiri leta kasneje so bili v Atenah 11., v Rio de Janeiru 2016 pa šesti.

* Tekme slovenske ženske rokometne reprezentance na OI:
- skupina A (Pariz, South Paris Arena 6):
- 1. krog, četrtek, 25. julij:
09.00 Slovenija - Danska

- 2. krog, nedelja, 28. julij:
11.00 Slovenija - Južna Koreja

- 3. krog, torek, 30. julij:
09.00 Nemčija - Slovenija

- 4. krog, četrtek, 1. avgust:
21.00 Norveška - Slovenija

- 5. krog, sobota, 3. avgust:
16.00 Švedska - Slovenija

* Tekme slovenske moške rokometne reprezentance na OI:
- skupina A (Pariz, South Paris Arena 6):
- 1. krog, sobota, 27. julij:
09.00 Španija - Slovenija

- 2. krog, ponedeljek, 29. julij:
11.00 Slovenija - Hrvaška

- 3. krog, sreda, 31. julij:
16.00 Slovenija - Švedska

- 4. krog, petek, 2. avgust:
19.00 Japonska - Slovenija

- 5. krog, nedelja, 4. avgust:
14.00 Nemčija - Slovenija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.