Šport
56 ogledov

Znani vsi udeleženci playoffa

Green Bay Packers, Randall Cobb Reuters
Zadnje kolo rednega lige NFL je osrečil navijače Green Baya, Philadelphie, New Orleansa in San Diega, saj so si njihova moštva v zadnjem hipu priirgala igranje v končnici.

Redni del je končan, zdaj pa se začenja boj za zmago v ligi NFL. Štiri ekipe so si zagotovile igranje v končnici, osem pa se jih bo za zadnja štiri mesta pomerila v 'wild card' tekmah. Zadnje kolo rednega dela je postreglo z nekaj napetimi obračuni in boji za mesto v končnici, najbolje pa so jo odnsele ekipe Green Bay packer, Philadelphia Eagles, New Orelans Saint in San Diego Chargers.

Najbolj napeto je bilo na tekmi med Green Bayjem in Chicago Bearsi. Že tako vedno napet derbi, je bil tokrat še bolj pomemben, saj je šlo za neposredni obračun za uvrstitev v končnico. Zmaga je šla v roke Packersom po zaslugi podajalca Aarona Rogers, ki je 38 sekund pred koncem tekme lovilcu Randallu Cobbu podal za odločilni zadetek pri zmagi 33:28.

"Občutki so neverjetni. Kakšna tekma! Bil sem v pravem ritmu, dobro smo igrali. Nekaj priložnosti smo resda zapravili, ampak glede na to, da je bil to obračun z največjimi tekmeci in da je bila to tekma za biti ali ne biti, sem res ponosen," je dejal Rodgers, ki se je tako kot Cobb vrnil po dolgem okrevanju po poškodbi.

P. Manning postavil nove mejnike

Philadelphi je v obračunu za vrh divizije NFC vzhod premagal Dallas, New Orleans je gladko odpravil Tampo, San Diego pa je v podaljšku trepetal za zmago in preboj v končnico. Precej bolj sproščen pa je bil očitno podajalec Denverja Peyton Manning, ki je z odlično tekmo proti Oaklandu poskrbel za nekaj novih rekordov.

Starejši od bratov manning je tako postavil rekord po številu podajalnih jardov v eni sezoni, zbral jih je 5477, kar je jard več od prejšnjega rekorda, ki ga je imel v lasti podajalec New Orleansa Drew Brees iz leta 2011. Prav tako je redni del sezone končal z rekordnimi 55 podajami za "touchdown", prejšnjo najboljšo znamko je s 50 držal podajalec New Englanda Tom Brady iz leta 2007. Broncos pa so ob tem skupno dosegli kar 606 točk, kar je prav tako rekord v ligi NFL za eno sezono.

Osmoljenci letošnjega rednega dela sezone so branilci naslova Baltimore Ravens. Ti so s porazom proti Cincinnatiju (17:34) ostali brez končnice in to prvič po letu 2007. Slaba sezona pa je vsaj nekoliko osrečila ekipo Houstona, saj so si z zgolj dvema zmagama zagotovili prvi izbor na naboru za prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.