Šport
7472 ogledov

Znano, kdo je provociral Đokovića z izjavo o "negativcu"

đoković Print Screen
Nepoznani "novinar" je s provokativnim vprašanjem odprl novinarsko konferenco po uvrstitvi Novaka Đokovića v polfinale Wimbledona.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je v četrtfinalu Wimbledona odpravil Madžara Martona Fucsovicsa in je tako samo še dve zmagi oddaljen od 20. lovorike na grand slamih, s katero bi se na večni lestvici izenačil z Rogerjem Federerjem (20) in Rafaelom Nadalom (20).

Srbski tenisač je bil na novinarski konferenci po uvrstitvi med najboljše štiri v slovitem All England Clubu spet tarča manjše provokacije, za katero je poskrbel član ameriške medijske hiše ESPN, čigar vprašanje, ki ga je novinar Ben Rothenberg označil za enega "najslabših, kar jih kdajkoli slišal", je marsikomu privzdignilo obrvi.

novak đoković | Avtor: Epa Epa
"Kako se počutiš v vlogi negativca, ki že vrsto let lovi Rogerja in Rafo?" je Đokovića vprašal "novinar", za katerega se je kasneje izkazalo, da gre za Williama Weinbauma, enega izmed producentov omenjene medijske hiše. 

"Ne smatram se za negativca," je po globokem vdihu mirno odvrnil Đoković in dodal: "To je tvoje mnenje. Nikogar ne lovim. Utiram si svojo pot, svoje potovanje in pišem svojo zgodovino. V privilegij si štejem, da sem lahko del zgodovine tega športa, ki ga imam rad. Kot sem povedal že na igrišču, statistiko dobro poznam, sicer ne čisto vseh podatkov, vendar me to še bolj motivira, da igram svoj najboljši tenis na najprestižnejših turnirjih."

Komentarjev 2
  • 14f670177bae76c4542de65d4779f96f746da9b8 20:35 08.julij 2021.

    na pesku.Upam si trditi,da 13 naslovov na Roland Garosu ne bo več dosegljivih.... .BRAVO NOLE,BRAVO RAFA!!!!

  • 14f670177bae76c4542de65d4779f96f746da9b8 20:34 08.julij 2021.

    Od velike trojice se lahko enači z "negativec"(v pravem pomenu besede) samo Roger Federer.Sicer ga rad pogledam zaradi lepe igre,vendar ena zelo zamorjena,monotona in nič simpatična temna oseba.Glede Noleta....,KAPO DOL.Že v tem trenutku je lastnik večih rekordov.Njegova era se je ...prikaži več začela 2011,ob tako hudi konkurenci kot je Federer,Nadal,Murray.Takega giganta ni imela nikoli nobena republika v bivši Jugoslaviji.Je na poti,da postane v vseh pogledih največji v zgodovini in je neponovljiv kot Nadal