Šport
97 ogledov

Znova popravila svetovni rekord

 Anita Wlodarczyk EPA
Svetovni rekord v metu kladiva za ženske, ki ga je Poljakinja Anita Wlodarczyk z 82,29 m postavila pred desetimi dnevi na OI v Riu in dobila zlato medaljo, ni zdržal prav dolgo. Poljakinja je danes na domačem mitingu v Varšavi dosežek še precej izboljšala, rekord pa je zdaj kar 82,98 metra.

Anita Wlodarczyk je na mitingu na nacionalnem stadionu v Varšavi kladivo vrgla kar 82,98 m in je krepko premagala vse tekmice.

Na memorialnem tekmovanju v spomin na Kamilo Skolimowsko, nekdanjo odlično poljsko atletinjo in dobitnico zlate olimpijske medalje iz Sydneyja 2000, ki je stara komaj 27 let umrla med pripravami na tekmovanja, je bila sveža olimpijska prvakinja zelo razpoložena, velikega uspeha pa se je razveselila tudi zato, ker ga je dosegla na tekmi v spomin na svojo prijateljico.

"Na to tekmovanje sem prišla zelo motivirana. To je najlepši način, da se spomnimo Kamile. Preprosto sem šla v krog za izmet, vrgla in dosegla rekord. Ne vem, kaj bi še rekla, to je izpolnitev sanj, takšen fantastičen rekord sem dosegla pred domačimi navijači," je po drugem rekordu v 14 dneh za poljsko televizijo dejala poljska atletska zvezdnica.

Wlodarczykova je bila sicer prva ženska, ki je kladivo zalučala dlje od 80 metrov. To ji je uspelo 1. avgusta lani, ko je vrgla 81,08 metra, kar je bil takrat tudi rekord, že pred tem pa je bila 31-letna Poljakinja lastnica rekordnih znamk. Dosegla je sedem od zadnjih osmih svetovnih rekordov, začela pa je leta 2009 s 77,96 metra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.