Šport
10 ogledov

Žolnirjeva tretja v Parizu

Žolnirjeva je zbrala precej točk za olimpijsko kvoto za nastop leta 2012 v Londo Žurnal24 main
Slovenska judoistka Urška Žolnir je na grand slamu v Parizu osvojila tretje mesto. S tem je judoistka celjskega kluba Z'dežele Sankaku prejela precej točk za olimpijsko kvoto za nastop leta 2012 v Londonu.

Petra Nareks in Vesna Đukić sta po porazih v uvodnih borbah ostali brez uvrstitev.

Žolnirjeva je v prvem kolu ugnala Bolgarko Eleno Grigorovo, nato je bila boljša od Avstrijke Hilde Drexler, za vstop v polfinale pa je premagala še Nizozemko Anicko van Emden. V polfinalu se je Žolnirjeva srečala s Francozinjo Gevrise Emane, lansko zmagovalko tega turnirja in svetovno prvakinjo iz Ria de Janiera 2007, in proti domačinki izgubila po točkah z juko (5:0) ter tako osvojila končno tretje mesto.

Petra Nareks je v kategoriji do 52 kilogramov v prvem kolu klonila proti Nemki Romy Tarangul in ostala brez uvrstitve. Podobno usodo je doživela tudi Vesna Đukić (do 57 kg), v prvem kolu je izgubila proti Srbkinji Jovani Rogić.

V nedeljo bosta na tatamije v Parizu stopila še Lucija Polavder (nad 78 kg) in edini moški predstavnik Aljaž Sedej (do 81 kg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.