Šport
20 ogledov

Zoran Dragić: "Ena zmaga ni dovolj"

Zoran Dragić (Slovenija - Češka) Eurobasket Saša Despot
Obračun med Slovenijo in Češko (62:60) ni ponudil košarkarskih presežkov. Med najbolj borbenimi košarkarji v slovenski zasedbi je bil zagotovo Zoran Dragić, ki je ob treh točkah zabeležil še šest skokov in dve ukradeni žogi.

Opazili smo, da ste sami opravili veliko umazanega dela proti Čehom. Kako ste videli to uvodno srečanje?

Bilo je zelo težko. Otvoritvene tekme evropskega prvenstva so izjemno zahtevne. Zdaj gre zares, saj to niso več pripravljalne tekme. Če se ti slučajno zalomi, ni poti nazaj. Čehi so pokazali ves svoj talent.

Kako je na vas vplivalo domače občinstvo?

Seveda smo veseli podpore naših navijačev. Upam, da bo proti Špancem dvorana nabito polna in da nam bodo vsi stali ob strani. Res smo lahko veseli, da imamo takšno publiko.

Kaj je bil glavni razlog za številne zgrešene protinapade proti Čehom?

Mogoče smo malce preveč bezljali v napadu. Tudi ko nismo imeli čiste priložnosti za protinapad, smo šli do konca. Privoščili smo si tudi preveč zgrešenih prostih metov. V obrambi smo v določenih obdobjih kontrolirali tekmo, nato je prišlo do padca koncentracije, na koncu pa smo se spet zbrali in tekmo pripeljali do uspešnega konca.

Proti Španiji vas zagotovo čaka še težje delo. Na kakšen način se boste skušali zoperstaviti tej zelo močni reprezentanci?

V španski reprezentanci so številni superzvezdniki. Že vrsto let krojijo svetovni vrh. Vemo, od kje nam preti največja nevarnost in katere španske košarkarje moramo zaustaviti.

Bo z dvema točkama v žepu pritisk malce manjši?

Seveda bo, vendar se zavedamo, da samo ena zmaga ni dovolj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.