Šport
34 ogledov

Žorga: "Zmage proti sosedom so najbolj sladke"

Reprezentanco bo treba pomladiti, je prepričan Aljoša Žorga. (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Med navijači na včerajšnjem obračunu med Slovenijo in Gruzijo smo naleteli tudi na Aljošo Žorgo. Član zlate generacije jugoslovanske košarke, ki je leta 1970 v Ljubljani osvojila naslov svetovnega prvaka, nestrpno pričakuje večerni sosedski derbi proti Hrvaški.

Kako ste zadovoljni s predstavami, ki jih je v dosedanjem delu prvenstva prikazala slovenska reprezentanca?

Mene so naši fantje ugodno presenetili. Mislil sem, da je domet te reprezentance nekoliko manjši, a so me slovenski košarkarji s svojimi nastopi demantirali. Igrajo strahovito borbeno, saj jih naprej žene izjemna želja.

Na prvih tekmah je bilo nekaj nihanj. So se Goran Dragić in soigralci sposobni izogniti tem črnim minutam?

Seveda so sposobni. Odlično so se zoperstavili tudi conski obrambi Gruzije. Takšna obrambna postavitev jim ni ustrezala, vendar so se z veliko željo rešili iz težav. Po slabši prvi četrtini so se sprostili in uspeli preobrniti rezultat v svojo korist. S takšnimi igrami lahko daleč pridemo.

Težko pričakujete sosedski derbi?

Zame osebno bi bila zmaga proti Hrvaški najslajša. Najbolj pomembno je, da si boljši od svojega soseda (smeh). Ali v svojem bloku, ali pa na ulici, važno je le, da si boljši. Hrvaška je naša velika tekmica.

Se lahko nadejamo zmage?

Tekma bo zelo težka, vendar lahko Hrvate zagotovo premagamo, če bomo le obdržali ta nivo igre, ki smo ga prikazali do sedaj.

Do kod lahko po vašem mnenju seže slovenska izbrana vrsta?

Po mojem mnenju tudi do zvezd.

Komentarjev 1
  • vladek 08:37 08.september 2013.

    če so pa porazi,so potem sodniki krivi