Šport
15 ogledov

Žorga: "Zmaguje se z navdihom"

Sani Becirovic Be%C4%8Dirovi%C4%87 Amine Rzig Žurnal24 main
"Igra je bila solidna. A Tunizija je nasprotnik B-lige," je v komentarju prve tekme Slovenije na SP dejal Aljoša Žorga. Pravi, da se zmaguje z navdihom, in da v nedeljo proti Američanom ne gre pretiravati.

Vsekakor bomo rabili veliko srčnosti in navdiha v napadu. Jaz sem optimist, saj so vsi kvalitetni igralci.
Aljoša Žorga
Slovenci so SP v Turčiji začeli s prepričljivo zmago nad Tunizijo (65:80). Dan po tekmi z na papirju najslabšo reprezentanco skupine B naše fante čaka najboljša – ZDA. Slednji so v prvem kolu za 28 točk premagali Hrvaško. S prvo zmago Slovenije je bil zadovoljen naš nekdanji vrhunski košarkar Aljoša Žorga, ki je podal komentar za Žurnal24: "Igra je bila solidna. A Tunizija je nasprotnik B-lige. To ni ista liga, kot so ZDA, Španija, Grčija, Srbija, Hrvaška. Veseli me, da sta igrala Brezec in Bečirović, in da sta okrevala po poškodbah. Z mislimi pa sem bil že na tekmi z ZDA. Gledal sem, kako močno so izgubili Hrvati. Če bi bil jaz trener, bi pazil, da se ekipa proti Američanom preveč ne izčrpa, da ne pride do kakšne poškodbe. Premagati jih bo zelo težko. Mi bi se morali osredotočiti na Hrvaško in Brazilijo. Proti Američanom je treba odigrati korektno. Ni treba pretiravati. Samo da ne bo prehud poraz. Mislim, da se tudi oni ne bodo pretegnili."

3.000 navijačev je odlično. Naši navijači so res zagnani. To košarkarjem vedno pomaga.
Aljoša Žorga

Kaj so slovenske slabosti, če odmislimo manjkajoče košarkarje? "O manjkajočih res nima smisla, da preveč govorimo, a z njimi bi bili lahko tudi med štiri. Brez njih pa je bistveno slabša predvsem centrska linija, saj nimamo prave zamenjave za Erazma Lorbka. Upam, da bosta zdržala Brezec in Vidmar. Če bo imel tekmec močne centre, se našim lahko hitro zgodi pet osebnih napak. Mnogo močnejši smo na branilskih mestih. Mislim, da je Dragić v izjemni formi. Je številka 1 reprezentance. A tudi on ne bo mogel biti na vsaki tekmi na maksimumu. Na kakšni tekmi bo moral imeti navdih tudi kdo drug. Zmaguje se z navdihom. Prave zamenjave nimamo tudi za Nachbarja. Če njemu ne bo šlo … Nimamo dolge klopi za tako močno tekmovanje. To pa rabiš, da zdržiš tako močan ritem. S tem ne bodo imeli težav Američani. Videli smo, da imajo več mišic in hitrosti, tehnike niti ne, a z atletsko pripravljenostjo bodo lomili evropske ekipe," je zaključil svetovni prvak z reprezentanco Jugoslavije iz Tivolija 1970.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.