Šport
41 ogledov

Zorko v Celju nasledil Turnška

Šef Laškega Dušan Zorko se z bankami o reprogramu 450 milijonov evrov posojil še Žurnal24 main
Na torkovi izredni skupščini RK Celje Pivovarna Laško so izvolili novo vodstvo in novega predsednika. To je pričakovano in soglasno postal predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko, ki se zaradi službene odsotnosti skupščine ni udeležil.

Zorko je na predsedniškem položaju zamenjal Toneta Turnška, ki je odstopil februarja letos.

Skupščine, ki je trajala le 21 minut, se je udeležilo 47 od 81 članov. Najprej so razrešili tri dosedanje člane upravnega odbora, in sicer Dušana Zorka, Polono Rifelj in Janeza Škoberneta, na njihovo mesto pa soglasno izvolili tri nove člane: Janka Požežnika, kot predstavnika Mestne občine Celje, Marijana Ojsterška (Heledis) in Bojana Cizeja (Pivovarna Laško), ki so se pridružili dosedanjim članom Marku Jugoviču in Gorazdu Lukmanu (oba Pivovarna Laško), Izidorju Krivcu (Celjske mesnine), Franciju Pliberšku (MIK Celje), Iztoku Seničarju (Kovintrade), Miranu Krštincu (Zavarovalnica Triglav) in Tomažu Jeršiču.

Nov upravni odbor, ki naj bi se na svoji prvi seji sestal že ta teden, bo bržkone izvolil tudi novega predsednika UO. Dosedanji predsednik Marko Jugovič je predlagal svojo razrešitev in predlagal, naj na njegovo mesto imenujejo Cizeja, sicer tudi člana nadzornega sveta Pivovarne Laško.

Celjski klub ima tudi novega častnega člana – dolgoletnega trenerja Mira Požuna, ki je v sezoni 2003/04 moštvo popeljal do naslova evropskih klubskih prvakov. Ob koncu skupščine je direktor kluba Roman Pungartnik dejal, da so tik pred podpisom nove štiriletne pogodbe s Pivovarno Laško, ki je sicer generalni pokrovitelj celjskega kluba že 22 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.