Šport
8 ogledov

Zorman: Belorusi so favoriti

Uroš Zorman je osvojil tri naslove evropskega klubskega prvaka. Enega s Celjem ( Žurnal24 main
Po prijateljski tekmi s Slovaško smo na igrišču med igranjem s sinom Maksom za rokav pocukali Uroša Zormana, kapetana reprezentance, ki si je za Žurnal24 vzel nekaj minut.
Kakšna so pričakovanja pred sredino, verjetno odločilno tekmo z Belorusijo. Njihov najnevarnejši igralec Sergej Harbok ne bo nastopil.
Moramo vedeti, da smo tudi mi hendikepirani. S Harbokom se ne obremenjujemo pretirano. Generalka nam je pomagala, da nekoliko pridobimo na samozavesti. Videli smo, da znamo igrati rokomet tudi če nam manjka nekaj igralcev. Belorusi so prav tako oslabljeni, vendar mislim, da so na papirju še vedno boljša ekipa. Lani smo se opekli, letos tega ne smemo dopustiti. Glede na to, da tako mi kot Slovaki nismo bili kompletni lahko rečem, da je generalka pred sredinim obračunom z Belorusijo uspela. Če bomo tak pristop pokazali na vseh štirih kvalifikacijskih tekmah in še izboljšali nekatere pomankljivosti ter popravili manjše napake se nimamo česa bati. Mislim, da smo na dobri poti.

Zorman v dresu Ciudad Reala. © AFP

 
Kakšna ekipa so Belorusi? Na kaj boste morali še posebej paziti?
Belorusi gojijo tipičen ruski rokomet. Veliko igrajo na krožnega napadalca, imajo kopico visokih igralcev, s katerimi lahko igrajo plitko obrambno postavitev 6-0. Na njih se še nismo popolnoma osredotočili, vendar imamo še dovolj časa, da jih preučimo.

EP v Avstriji je prazaprav obveza slovenske reprezentance, glede na to, da se vam na preteklo SP na Hrvaškem ni uspelo uvrstiti.

Nedvomno. To ni le obveza slovenske reprezentance, temveč obveza slovenskega rokometa. To je edini cilj, edina žeja in obljubljamo, da bomo naredili vse, da to uresničimo. Z visoko zmago proti Slovakom smo to tudi dokazali.

In v dresu slovenske reprezentance. © Boštjan Tacol

 
S katerim mestom bi bili na EP zadovoljni?
Najprej se bomo morali tja uvrstiti, nato pa bomo govorili o mestih. Celotno akcijo moramo jemati korak za korakom.

Še zadnje vprašanje. Naslednji dve leti boste igrali v za Celje Pivovarno Laško, ki bo po vsej verjetnosti nastopila v četrtorazrednem pokalu Challenge. To tekmovanje za vas verjetno ne bo izziv, glede na to, da imate v žepu tri naslove evropskega klubskega prvaka.
S tem se v tem trenutku ne obremenjujem. Povsem sem osredotočen na reprezentanco. Potem sledijo počitnice, nato pa bomo govorili o ciljih oziroma o naslednji sezoni in tekmovanju, v katerem bomo odigrali.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.