Šport
0 ogledov

Zorman: Belorusi so usahnili

Slovenski rokometaši so proti Portugalcem doživeli drugi poraz v kvalifikacijah
1/18
Žurnal24 main
Žurnalova junaka zmage rokometne reprezentance nad Belorusijo sta kapetan Uroš Zorman in vratar Primož Prošt. "Mislim, da je zmagal rokomet," pravi Zorman.
Slovenski rokometaši so več kot izpolnili cilj in visoko premagali Belorusijo, glavno konkurentko za vlak, ki pelje na evropsko prvenstvo v Avstrijo. Našim rokometašem se je odsotnost Aleša Pajoviča, Bena Lapajneta, Davida Špilerja, Gorazda Škofa, Vida Kavtičnika in Jureta Natka veliko manj poznala kot gostom neigranje Denisa Rutenke, Sergejevega brata, in Sergeja Harboka. Hitra igra je posebej v drugem delu spravila na noge polno dvorano na Kodeljevem. Če nas sprašujete za junake tekme, bi izpostavili (vsaj) dva. To sta kapetanUroš Zorman in vratar Primož Prošt.
 
 

Beloruse smo zlomili na fizični pripravljenosti, v drugem polčasu so popolnoma usahnili.

Uroš Zorman

 
Zorman je odigral zares kapetansko: igral je na gol, "prodajal" različne trike beloruski obrambi, z lepimi žogami zaposloval soigralce in ni delal nepotrebnih napak. Veliko pomoč je imel tudi v soigralcih, od katerih se poleg vratarjev le Matjaž Mlakar ni vpisal med strelce. "Veliko število igralcev na takih tekmah prav gotovo lahko odloča. Beloruse smo zlomili na fizični pripravljenosti, v drugem polčasu so popolnoma usahnili. Čestitam vsem fantom, ki so pokazali veliko željo po uspehu in pravo pripadnost grbu. Zahvalil bi se tudi fantastičnemu občinstvu, mislim, da je rokomet znova zmagal," je povedal zadovoljni kapetan, ki bo s svojimi soigralci proti Nemčiji lahko odigral neobremenjeno, saj zmaga ni nikakršna nuja, lahko pa bi že prinesla uvrstitev na EP.

 

Preberite še:

Na krilih slovenskih kril so Beloruse premagali 38:26.

Primož Prošt je v ožji izbor reprezentance prišel po poškodbi Gorazda Škofa. Ko se je poškodoval Beno Lapajne, je postalo jasno, da bo v ekipi, ko pa Aljoši Rezarju ni šlo, je tudi stopil med vratnici in svoje delo opravil vrhunsko: njegovih 14 obramb je postalo temeljni kamen za številne protinapade, ki jih je odigrala Slovenija."Brez dobre obrambe ni niti dobrih obramb vratarjev," je skromno začel Trboveljčan in nadaljeval: "Gotovo so še stvari, ki jih je mogoče popraviti. Na začetku tekme smo naredili precej napak v obrambi, zgrešili tudi nekaj 'zicerjev', na koncu se je vse odlično izteklo. Na vse tri preostale tekme (Nemčija, Izrael, Belorusija, op. p.) gremo po zmago in upamo, da bomo že v Nemčiji dobili odgovor, kdo bo igral na evropskem prvenstvu."

 
 

Ob takem vzdušju, kot je bilo na Slovanu na tej tekmi, ne more biti treme.

Primož Prošt

 
To je bil sicer Proštov 11. nastop za izbrano vrsto, na katerem pa je branil največ doslej. Na namig o tremi je le odmahnil z roko. "Ob takem vzdušju, kot je bilo na Slovanu na tej tekmi, ne more biti treme," je povedal zadovoljni Prošt, ki je v lanski sezoni prvič okusil igranje v tujini. Po menjavi v slogu NBA-ekip je odšel v danski Silkeborg, v Velenje pa je iz tega kluba prišel Ivan Gajić. "Očitno sem moral zapustiti Gorenje, da je to postalo državni prvak (smeh). Res sem vesel za svoj nekdanji klub, da je imel tako uspešno sezono, in mu vse dobro želim tudi v prihodnosti. Ali bom še kdaj oblekel dres Gorenja? Nikoli ne reci nikoli," se je namuznil Primož in odhitel pred nove šope novinarskih mikrofonov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.