Šport
29 ogledov

Zorman: Ne bom vas še zapustil

Uroš Zorman EPA
Za kapetana Uroša Zormana svetovno prvenstvo v Katarju ni bilo zadnje veliko tekmovanje v dresu slovenske reprezentance. "Ne bom vas še zapustil," pravi izkušeni organizator igre.

"To je bilo sicer moje zadnje svetovno prvenstvo. Upam, da se bom poslovil po olimpijskih igrah, če mi bo zdravje služilo. Še marsikaj lahko dam reprezentanci, na koncu pa bo seveda odločal selektor,” je po koncu nastopov v Katarju poudaril Uroš Zorman, ki ni bil povsem zadovoljen s svojo igro: "S svojimi predstavami sicer nisem zadovoljen. Tudi kot ekipa bi lahko marsikaj naredili drugače, sploh te zadnje tekme. Do četrtfinala je bilo vse, kot mora biti. Osnovni cilj smo vendarle izpolnili. Vozovnica za olimpijske kvalifikacije bo slej ko prej prišla."

Preveč so se ukvarjali s komentariji

Zorman je s svojo izjavo o "kavčarjih" po zmagi proti Makedoniji precej razburkal strasti nekaterih navijačev, ki so bili razočarani s predstavami slovenske reprezentance v skupinskem delu tekmovanja: "Glave so bile utrujene. Hočeš nočeš, bereš ne bereš, informacije pridejo do tebe. Priznam, preveč smo se ukvarjali s tem. To bo dobra šola za naprej," je razloge za izbruh jeze pojasnil Zorman, ki bo zaradi poškodbe nekaj časa odsoten z igrišč, kar zagotovo ne bo razveselilo njegove delodajalce.

Zmanjkalo je širine

"Imam dovolj izkušenj, prestal sem že kar nekaj velikih tekmovanj. V tem primeru žrtvujem samega sebe. Kaj imam od tega? Poškodbo, ki me bo z igrišč oddaljila za mesec dni. Zdaj bom prišel v klub in gledal v zrak," je v pogovoru za Primorske novice pojasnil Zorman, ki obžaluje zdravstvene težave, ki so pestile slovensko izbrano vrsto v zadnjem obdobju.

"Centralnega bloka v obrambi zaradi poškodb nikakor nismo mogli sestaviti. Vse od začetka priprav nismo vedeli, v kateri zasedbi bomo igrali. Dolenec dva meseca ni igral tekem, Gaber je prišel na svetovno prvenstvo skoraj brez pogodbe. Prav tako do izločilnih dvobojev nismo imeli levih zunanjih igralcev. Te stvari je treba vzeti v zakup. Lahko rečem, da smo fenomen, glede na velikost in izbor igralcev. Ko smo kompletni, smo konkurenčni. Na tem prvenstvu nam je zmanjkalo širine."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.