Šport
10 ogledov

Zorman: Nemci niso nikakršen bavbav

Uroš Zorman razmišlja realno in verjame v zmago proti Nemcem. Žurnal24 main
Slovensko rokometno reprezentanco po zmagi v Izraelu čaka trši oreh. Tega predstavlja reprezentanca Nemčije, vendar kapetan Uroš Zorman pravi, da se gostov ni treba prav nič bati.
 

Preberite še ...

Ogrevanje za Nemčijo

Z nemško reprezentanco ima Slovenija ponavadi težave, kar navsezadnje dokazuje izgubljeni finale Eura 2004 v Ljubljani. Vendar pa so se karte v štirih letih dodobra premešale. Ne le pri naših. Tudi Heiner Brand ima zelo spremenjeno ekipo, saj pod nemško trobojinco ni (več) takšnih mojstrov, kot so Florian Kehrmann, Pascal Hens, Christian Zeitz, Henning Fritz, Christian Schwarze r ... "Nemci niso nikakršen bavbav. Pred svojimi gledalci bomo izjemno motivirani, posebej po tistem, kar se je dogajalo na Slovaškem," pred nedeljsko tekmo meni kapetan reprezentance Uroš Zorman , ki se bo morda vrnil v ekipo. 

 Kapetanov nastop še ni povsem zagotovljen. © Saša Despot

 
Hrabrost je seveda osnova za dober rezultat, vsakršna misel na lahko zmago pa je naivna. Selektor Brand, ki to vlogo opravlja že od leta 1997, v ekipo gotovo ni poklical povprečnih igralcev. Nasprotno, kakovost Thorstena Jansena in Oliverja Roggischa so Slovenci že občutili, v Zlatorogu pa se bodo predstavili tudi Michael Kraus, Sebastian Preiss (Lemgo), Dominik Klein (Kiel), Jens Tiedke (Grosswallstadt) in še kopica dokazovanja željnih mladcev. In če še vedno niste prepričani o nemški kvaliteti, lahko vključite televizijski sprejemnik in si ogledate katero od tekem Bundeslige. Videli boste silovit ritem, nešteto protinapadov in moško obrambo. To pomeni, da mora Slovenija pod načrtom a ozdraviti svoje kronično obolenje izgubljenih žog, pod b pa se ob morebitnih napakah bliskovito vrniti v bran svojemu vratarju. "Recept je vedno isti. Trdna obramba in potrpežljiva igra v napadu. Ne smemo pasti v nemški mlin, v njihovo hitro igro, ki je zmlela Bolgare," pot do uspeha pozna Zorman. "Mi nikogar ne bomo premagovali za 20, 30 golov. Mogoče koga za deset, z vsakim nasprotnikom pa se moramo boriti in igrati na vso moč," je realen slovenski kapetan.

 
 

Mi nikogar ne bomo premagovali za 20, 30 golov.

Uroš Zorman

 
Proti Izraelu so naši pokazali pravi pristop in zrelo igro, čeprav so bili ob vsej nagrmadeni negativni energiji pod precejšnjim pritiskom. S tega vidika je zmaga gotovo izjemno dragocena, čeprav ni šlo za vrhunskega nasprotnika. Pred svojimi navijači pa Slovenija tradicionalno igra dobro. Dokaz za to sta vsaj evropski prvenstvi v Sloveniji in na Hrvaškem. Dvorana Zlatorog je razprodana, navijači pa že ogrevajo glasilke. Ob njihovi pomoči in ob največjem možnem trudu igralcev brez dvoma lahko pade tudi Nemčija. Slovenska reprezentanca bo nastopila brez Matjaža Brumna, Jureta Dobelška, Miladina Kozline, Luke Žvižeja, Boštjana Kavaša  in Ognjena Backoviča.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.