Šport
21 ogledov

Zorman: ''Nismo še rekli zadnje besede''

Kavtičnik Mačkovšek Slovenija Rusija SP svetovno prvenstvo v rokometu 2013 Barce EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v svoji zgodovini odigrala že veliko pomembnih tekem, drevi pa bo igrala enega najpomembnejših. V polfinalu svetovnega prvenstva v Španiji se bo pomerila z domačo izbrano vrsto, tekma v dvorani Sant Jordi v Barceloni pa se bo začela ob 19.15. Drugi polfinalni par je Danska - Hrvaška.
Slovenska izbrana vrsta je na letošnjem turnirju uresničila svoje najbolj intimne želje, po sedmih zmagah nad Savdsko Arabijo, Južno Korejo, Belorusijo, Poljsko, Srbijo, Egiptom in Rusijo pa jo čaka izjemno močna španska reprezentanca.

Slovenski in španski rokometaši so na velikih tekmovanjih doslej odigrali sedem medsebojnih tekem, prav vse so se končale z zmagoslavjem tekmecev s Pirenejskega polotoka, ki so dvakrat slavili na olimpijskih igrah in petkrat na evropskih prvenstvih, na svetovnem pa se še niso srečali. Njun zadnji medsebojni dvoboj na lanskem evropskem prvenstvu v Srbiji se je v Novem Sadu končal s slovenskim porazom z 32:35.

Španci so v prvem delu v madridski skupini D izgubili s Hrvati, premagali pa Madžare, Egipčane, Alžirce in Avstralce. V osmini finala so v Zaragozi izločili Srbe, v četrtfinalu pa Nemce.

Uroš Zorman, ki je uspeh proti Rusiji označil za največjo zmago v zgodovini slovenskega rokometa, pred polfinalnim obračunom Špancem sporoča: ''Nismo še rekli zadnje besede.''

DEJSTVA:

1. Polfinalni obračun Slovenije in Španije bo prvo srečanje reprezentanc na svetovnih prvenstvih.

2. Španci so se v polfinale uvrstili petič. V preteklih štirih poskusih so se samo enkrat prebili v finale, in sicer leta 2005, ko so postali svetovni prvaki.

3. Gostiteljica svetovnega prvenstva se je v finale SP uvrstila šestkrat od 23 izvedb tekmovanja.

4. Najboljšo uvrstitev na SP je Slovenija zabeležila v Nemčiji leta 2007, ko je zasedla 10. mesto.

5. Španija je do polfinala dosegla 219 zadetkov in jih prejela 142. Slovenija jih je dosegla 210 in prejela 188. Gol razlika pri Špancih znaša +77, pri Slovencih pa +22.

slovenska reprezentanca rokomet sp | Avtor: Facebook Facebook

Svetovno prvenstvo v rokometu, polfinale:

ob 19.15:
Slovenija - Španija

ob 21.30:
Danska - Hrvaška

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.