Šport
40 ogledov

Zorman: "Pogodba ščiti igralca in klub"

Aleš Pajovič si je zadnji od rokometašev, ki so zapustili vrste Celja PL, našel Žurnal24 main
Rokometaša Celja PL Aleš Pajovič in Uroš Zorman nista podpisala aneksa k pogodbi, s katerim bi se jima, tako kot preostali ekipi, zamrznil del plače do osvojitve zastavljenih ciljev.
Žal mi je, da Aleš Pajovič in Uroš Zorman nista želela podpisati aneksa k pogodbi, s čimer bi sprejela enake pogoje, kot veljajo za preostanek ekipe. Razlik žal ne moremo dopuščati, zato nas v prihodnjih dneh čaka dogovor, kako naprej.
Roman Pungartnik

Po odhodu Renata Vugrinca sta podpis aneksa k pogodbi zavrnila Aleš Pajovič in Uroš Zorman, ki jima je klub v skladu z odločitvijo upravnega odbora ponudil sporazumno prekinitev pogodbe.

"Na koncu koncev so pogodbe zaradi tega, da se spoštujejo in da ščitijo igralce ali klub. Za zdaj težko povem kaj več. Po sestanku bo marsikaj bolj jasno," je za Žurnal24 povedal Uroš Zorman in dodal: "Kar se zdaj govori, da že imava ponudbe in da lahko odideva kamorkoli, je neumnost. To je iz trte izvito."

S podpisom aneksa bi igralca sprejela enake pogoje, kot veljajo za preostanek ekipe. V tem trenutku njuna odločitev glede te ponudbe še ni znana, vendar jo v klubu pričakujejo v najkrajšem možnem času, saj naj bi oba igralca imela kar nekaj ponudb klubov iz tujine.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Žal mi je, da Aleš Pajovič in Uroš Zorman nista želela podpisati aneksa k pogodbi, s čimer bi sprejela enake pogoje, kot veljajo za preostanek ekipe. Razlik žal ne moremo dopuščati, zato nas v prihodnjih dneh čaka dogovor, kako naprej. Obema smo ponudili sporazumno prekinitev pogodbe, ki je v tem primeru verjetno najboljša rešitev, saj naj bi oba imela kar nekaj ponudb klubov iz tujine, ki si njunih storitev želijo takoj. V medijih se pojavlja kup informacij o odhodih in sestavih ekipe za v prihodnje. Povem lahko le to, da mi še nobenemu igralcu, ki se jim izteka pogodba, nismo dali ponudbe za nadaljevanje sodelovanja, saj moramo prej razrešiti vprašanje trenerja, ki bo povedal, koga želi imeti v ekipi. Pričakujemo, da bo ime slednjega znano do konca tega meseca. Je pa za takšno ponudbo pomembno tudi strinjanje s pogoji, ki jih klub ponuja, sem pa prav tako spadajo pretekli dogovori, kot je na primer omenjeni aneks. Ob tem se je treba zavedati, da mi z najboljšimi evropskimi klubi s finančno ponudbo ne moremo tekmovati, se pa trudimo, da obdržimo oziroma ustvarimo druge pogoje, zaradi katerih bi se igralci odločili ostati ali priti v naš klub, in verjamem, da bomo v tem uspešni," je v zvezi s tem dejal direktor kluba Roman Pungartnik.

Upravni odbor celjskega kluba je konec minulega leta sprejel nekaj radikalnih sklepov, med drugim so direktorju Pungartniku in vsem rokometašem začasno prepolovili pogodbe, Zormanu pa tudi odvzeli kapetanski trak. Upravni odbor je začasno zadržal pogodbe, in če rokometaši izpolnijo zastavljene cilje ter osvojijo naslov državnih in pokalnih prvakov ter se uvrstijo v osmino finala Lige prvakov, bo igralcem izplačal vso razliko.

Klub je po tem ukrepu že zapustil Renato Vugrinec, po koncu sezone pa se bo poslovil še dolgoletni igralec Edvard Kokšarov, ki bo v prihodnji sezoni igral za ruske Čehovske medvede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.