Šport
21 ogledov

Zrops zavrača očitke o napadih

Zrops si želi odprtega dialoga tudi s predsednikom RZS. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Zveza rokometnih prvoligašev Slovenije je v četrtkovem odprtem pismu odločno zavrnila očitke, da je izvajala pritisk na generalnega sekretarja RZS Tomaža Jeršiča.

Jeršič je, skupaj s selektorjem moške članske reprezentance Zvonimirjem Serdarušićem in direktorjem slovenskih moških reprezentanc Romanom Pungartnikom, v sredo odstopil s svojega položaja.

Člani predsedstva Zveze rokometnih prvoligašev Slovenije (Zrops) so v današnjem odprtem pismu zapisali:

"Člani predsedstva Zveze rokometnih prvoligašev Slovenije (Zrops) smo z velikim presenečenjem sprejeli novico, da so s svojega delovnega mesta odstopili selektor slovenske rokometne reprezentance Zvonimir Serdarušić, direktor slovenskih rokometnih reprezentanc Roman Pungartnik in generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije (RZS) Tomaž Jeršič.

Še bolj pa nas je presenetila navedba razlogov za njihov odstop. Najprej želimo poudariti, da v vseh treh primerih ne gre za odstop z neke prostovoljne funkcije, temveč enostranski odstop od pogodbe o izvajanju določenih del v zameno za dogovorjeno plačilo, ki so jo vse tri osebe sklenile z našo krovno organizacijo. Dodatno nas preseneča, da so vsi trije protagonisti in predsednik RZS krivdo za odstop poiskali v nekakšnih stalnih pritiskih in diskreditacijah, navedenih s strani Zropsa in predvsem njenega vodstva na dosedanjega generalnega sekretarja RZS.

Člani predsedstva Zropsa 1. slovenske rokometne lige smo prepričani, da je vse navedeno le slab izgovor, kako prikriti vse napake pri opravljanju njihovih lastnih nalog ter se izogniti prevzemu odgovornosti. Zrops ni izvajal nikakršnih pritiskov na nikogar v RZS, temveč zgolj opozarjal na napake in nepravilnosti ter prelomljene obljube in obračanje izjav, ki so se nanašale izključno na tekmovanje v 1. moški rokometni ligi in pokalu Slovenije. Zrops kot samostojna organizacija, ki je član RZS, pritiskov enostavno ne more izvajati.

Če pa spomnimo, je bilo ravno obratno. Predsedstvo Zropsa je tarča stalnih pritiskov vodstva RZS, še posebej s sklicem lanskoletne izredne skupščine Zropsa in glasovanjem o (ne)zaupnici njenemu vodstvu ter zadnjim javnim pozivom predsednika RZS o zamenjavi našega legitimno izvoljenega predsednika. Kljub temu prostovoljni delavci – člani predsedstva Zropsa – nismo podlegli pritiskom in nismo odstopili, saj smo vedeli, da imamo svoj program dela ter svoje poslanstvo, da imamo naloge in odgovornost do prvoligaških klubov, ki jih zastopamo, in do slovenskega rokometa nasploh. Vse to smo na omenjeni skupščini tudi predstavili prvoligaškim klubom, ki so podprli aktivnosti vodstva Zropsa.

Enako bi po našem mnenju morali razmišljati ter svoje delo in poslanstvo v slovenskem rokometu razumeti in opravljati tudi Jeršič, Serdarušić in Pungartnik, ki so bili za razliko od nas neplačanih prostovoljcev za svoje delo zelo dobro plačani. Po našem mnenju bi selektor in direktor reprezentanc morala svoje delo opraviti vsaj do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2012, generalni sekretar pa vse očitane napake s strani Zropsa in drugih združenj, delujočih v okviru RZS, ovreči na naslednji skupščini RZS ali jih odpraviti z ustreznimi ukrepi, ne pa kot užaljen otrok odstopiti.

Tako kot smo pisno storili že 23. avgusta letos, do danes žal brez odgovora in pojasnila, tokrat zato javno pozivamo predsednika RZS Franja Bobinca k dialogu in razrešitvi medsebojnih nesoglasij."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.