Šport
3 ogledov

Zupan nepreklicno zapušča skakalce

Matjaž Zupan. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Po naših informacijah Matjaž Zupan nepreklicno zapušča slovenske skakalce in odstopa z mesta glavnega trenerja reprezentance. Zupan je svoj odhod napovedal že po koncu lanske sezone.

Čeprav nismo dobili uradne potrditve, po naših informacijah Matjaž Zupan nepreklicno zapušča mesto glavnega trenerja slovenske reprezentance. Informacijo smo seveda želeli preveriti tudi pri osrednjemu akterju zgodbe, a je njegov mobilni telefon v soboto zvečer zvonil v prazno.

Kljub temu, da zgodba še ni uradno potrjena, pa lahko predvidevamo, kaj je Zupana privedlo do te odločitve. Nekdanji uspešni smučarski skakalec je namreč že po finalu lanske sezone v Planici javno spregovoril o težavah. Vodstvu Smučarske zveze Slovenije (SZS) je očital predvsem nezaupanje in pomanjkanje podpore. "Motilo me je to, da nismo bili bolj lojalni s Smučarsko zvezo Slovenije. Da nismo bili kohezivni. To je ustvarilo slabo klimo," je takrat dejal Zupan in še dodal: "Tega se enostavno ne grem več." Zgodba je nato nekoliko potihnila, zdaj pa se je Zupan očitno odločil brezpogojno oditi z mesta glavnega trenerja. Če bo z njim odšel tudi športni direktor za skoke in nordijsko kombinacijo Franci Petek, ni znano.

Ponudbe iz tujine
Po naših informacijah naj bi Zupan že imel nekaj novih ponudb za delo, ki prihajajo iz tujine. Vsekakor bomo razpletu zgodbe sledili do konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.