Šport
0 ogledov

Zupan: "Ni razloga za skrbi"

Zupan bo v Hinterzartnu razpolagal z nekaj številčnejšo ekipo kot lani. (Foto: S Žurnal24 main
Matjaž Zupan se po koncu tedna, ki ga je s skakalci preživel v norveškem Lillehammerju, domov vrača zadovoljen. "Peter Prevc pa je kot debitant odlično opravil nalogo," pravi med drugim.

Vaša ocena nastopov v Lillehammerju?
S tem koncem tedna smo lahko kar zadovoljni. Robi Kranjec se je pobral po malce slabšem nastopu v Kuusamu, predvsem na tekmah je ujel pravi nivo skokov. Seveda sem zadovoljen z nastopi Mitje Mežnarja, ki je dvakrat prišel do točk, s 17. mestom je dosegel tudi svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, Peter Prevc pa je kot debitant tudi odlično opravil nalogo. V nedeljo je bila sicer malce posiljena tekma, bilo je precej težav z vetrom, pogoji niso bili enaki za vse skakalce. Tudi Robi je imel v drugem skoku malce smole.

Do srede bomo ostali na Norveškem in trenirali. V sredo naj bi bila tudi znana dokončna odločitev o Harrachovu. Konec tedna tekem ne bo, lahko pa bi bile naslednji torek in sredo.
Matjaž Zupan
Vas morda že skrbi, ker Robi v drugih serijah izgublja mesta?
Ne. Z drugega na peto mesto lahko kar hitro padeš, v nedeljo pa ni imel najboljših razmer. Za zdaj ni razloga za skrbi.

Kaj natančno pa je šlo narobe pri Primožu Piklu?
Imel je za dober centimeter prevelik dres v razkoraku. Po mojem mnenju gredo včasih sodniki preveč v podrobnosti, drugič pa se teh pravil ne držijo povsem striktno. V nedeljo bi na primer Robiju morali ob čakanju na skok omogočiti, da si vsaj za nekaj časa lahko sname smuči in tako razbremeni noge. Ob takšni pavzi bi se moral po skakalnici spustiti tudi predskakalec, Robi pa bi se lahko spet pripravil na skok. Ko je treba nekako spraviti tekmo pod streho, pravila včasih malce počakajo. Pač tako je. Tudi Primož bo odpravil napako na dresu, je pa škoda, da ni nastopil, saj je dobro pripravljen.

Kje boste trenirali v naslednjih dneh?
Do srede bomo ostali na Norveškem in trenirali. V sredo naj bi bila tudi znana dokončna odločitev o Harrachovu. Konec tedna tekem ne bo, lahko pa bi bile naslednji torek in sredo. V tem primeru bomo v ponedeljek že v Harrachovu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.