Šport
43 ogledov

Zupan ostaja "šef" skakalcev

Žurnal24 main
Na ponedeljkovem sestanku za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije so potrdili, da bo Matjaž Zupan tudi v naslednji sezoni glavni trener za smučarske skoke.

Zbor za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije je na ponedeljkovem sestanku v Ljubljani sestavil ekipe za sezono 2010/11. Glavni trener za smučarske skoke ostaja Matjaž Zupan, B-ekipo bo vodil Goran Janus, mladince pa Peter Jošt. Pri ženskih skokih bo delo nadaljeval Matjaž Triplat, pri kombinatorcih pa Primož Triplat.

Predstavila sta se tudi kandidata za novega poslovnega direktorja nordijskih disciplin, Primož Ulaga in Andraž Kopač. Slednji pa je pred predstavitvijo svojo kandidaturo umaknil. Člani zbora so nato soglasno sprejeli predlog za kandidaturo Primoža Ulage za poslovnega direktorja nordijskih disciplin za naslednje štiriletno obdobje in potrdili Francija Petka za športnega direktorja. Oba predloga bodo posredovali še izvršilnemu odboru SZS.

Ekipo A v smučarskih skokih sestavljajo Matjaž Zupan (glavni trener) ter Igor Medved in Jani Grilc (oba pomočnika trenerja) ter skakalci Jernej Damjan (SSK Costella Ilirija), Robert Hrgota (SSK Velenje), Robert Kranjec (SK Triglav), Matic Kramaršič (SSK Costella Ilirija), Luka Leban (NSK Tržič Trifix), Mitja Mežnar (NSK Tržič Trifix) in Peter Prevc (SK Triglav).

V ekipi B so Goran Janus (trener) in skakalci Dejan Judež (SK Zagorje), Rok Mandl (SSK Costella Ilirija), Tomaž Naglič (SSK Alpina), Primož Pikl (SSK Ljubno BTC), Jurij Tepeš (SD Dolomiti) in Rok Zima (NSK Tržič Trifix), kandidati pa so Rok Urbanc, Anže Damjan in Žiga Mandl.

V ženski A-ekipi so Matjaž Triplat (glavni trener) ter skakalke Eva Logar (SD Zabrdje), Špela Rogelj (SSK Costella Ilirija) in Maja Vtič (SD Zabrdje), v B-ekipi nordijskih kombinatorcev pa so Primož Triplat (glavni trener), Aleš Gros in Igor Cuznar (oba pomočnika) ter tekmovalci Gašper Berlot (SSK Velenje), Marjan Jelenko (SSK Velenje), Jože Kamenik (SSK Šmartno na Pohorju), Mitja Oranič (SK Tržič Trifix) in Matic Plaznik (SK Triglav).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.