Šport
20 ogledov

Zupan: "Še enkrat med pet"

Trener naših orlov, Matjaž Zupan, je z nastopi svojih varovancev zadovoljen. (Fo Žurnal24 main
Po zaključku posamične tekme na SP v poletih v Planici, smo na pogovor povabili glavnega trenerja slovenske skakalne reprezentance, Matjaža Zupana, ki je z nastopi nekaterih naših orlov zelo zadovoljen.

Glavni trener slovenske reprezetance Matjaž Zupan je bil po posamični tekmi svetovnega prvenstva zadovoljen. "Izpolnili smo cilj, ki smo si ga zastavili. To je bila uvrstitev do petega mesta. Morda so bile želje zaradi prikazanega v tej sezoni še nekoliko višje, Robi je bil to tudi sposoben uresničiti. Nekaj rezerve smo še imeli. Zaostanek po prvem dnevu je nakazoval, da bo v tretji in finalni seriji potrebno še precej stopiti na gas, če želimo ujeti tekmece. Robiju pa prvi polet ni najbolje uspel, drugi je bil precej boljši. A to ni bilo dovolj. Za na stopničke je bilo treba dvakrat izjemno poleteti, kar je naprimer uspelo Jacobsenu. Ta je bil očitno danes neobremenjen," je po tekmi povedal Zupan.
 
Ta je Robijevo peto mesto vseeno ocenil kot velik dosežek, o nastopih 25. Jerneja Damjana in 30. Roberta Hrgote pa je dejal: "Škoda za Jerneja. Glede na formo, ki jo ima, je skakal res dobro. Škoda, da je v zadnjem poletu izgubil pet mest. Tudi z Robijem smo zadovoljni, da se je prebil v trideseterico, kaj več od nejga nismo smeli pričakovati. Seveda pa bi si želeli, da bi bil kdo od fantov še bližje Robiju."
 
Tako Damjan kot Hrgota bosta priložnost dobila tudi na ekipni preizkušnji, na njo pa bo uvrščen tudi Jurij Tepeš. Na nedeljski tekmi Slovenci spet želijo med prvo peterico. "To vsekakor ne bo lahko, saj nimamo najmočnejše ekipe. A znamo leteti in borili se bomo za čim višjo uvrstitev," je napovedal Zupan. Ta je obžaloval dejstvo, da si zadnjih dveh serij v posamični konkurenci niso uspeli ogledati vsi, ki so se odpravili na pot v Planico: "Rad bi se zahvalil za tako velik obisk. Je lep občutek, da so gledalci s tabo. Upam, da se bo to še nadaljevalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.