Šport
24 ogledov

Zupan: "Tega se ne grem več"

Žurnal24 main
Matjaž Zupan je v intervjuju za Žurnal24 potrdil, da se poslavlja od vodenja slovenske reprezentance, saj ima dovolj kritik opozicije in negativnega ozračja, ki vpliva tudi na skakalce.

Se res poslavljate z mesta trenerja slovenske reprezentance?
Že na sredini sezone sem bil večkrat v položaju, ko je bilo potrebno porabiti veliko energije za stvari, ki jih načeloma trenerju sploh ni treba početi. Opozicija je zadnja leta trdo delala, bilo je težko, kar se je odražalo tudi na tekmovalcih. Vem, da je trenersko delo zahtevno, a včasih bi si želel malo več zaupanja. V takem stanju, kot je zdaj, ne nadaljujem več, to sem enkrat že dal skozi. V sezoni 2005 smo imeli odlične rezultate, šli v sezono 2006 še bolje pripravljeni, a nam je opozicija napravila tako negativno ozračje, da potem nismo mogli narediti čisto ničesar. Tega se enostavno ne grem več.

To pomeni, da odhajate drugam ali se umikate s skokov?
Ne, skoke imam rad, imam veliko idej, nikamor ne odhajam. Predvčerajšnjim tega sploh še nihče ni vedel. Želim delati doma, zato sem se tudi vrnil. Stvari želimo postaviti na dolgi rok – projekt Soči 2014, ampak za to je potrebno veliko strpnosti. Treba se je pogovoriti. Pustimo času čas.

Torej trener slovenske reprezentance ne boste več?
Pustimo še kak odstotek možnosti.

Skupaj z Matjažem Zupanom se s svojega položaja poslavlja tudi športni direktor nordijskih disciplin Franci Petek, ki je prav tako poudaril, da ni prave podpore v "lastni hiši".

Kakšno je vaše mnenje o pravkar končani sezoni?
Skakalci niso stroji in s sezono nismo zadovoljni. En vrh smo napravili na novoletni turneji, drugega na svetovnem prvenstvu in tretjega v Planici. Ostale tekme v svetovnem pokalu so bile pod pričakovanji. Mogoče bi fantje že prej potrebovali kak dober rezultat, da bi jih poneslo tako kot zdaj proti koncu. Če potegnem črto, to sezono takoj zamenjam za kolajno s svetovnega prvenstva.

Vaši načrti za v prihodnje?
Moj cilj je bil končati sezono v čim boljši luči. To nam je uspelo. Za naprej nisem razmišljal. Odboru sem dejal, da v takem ozračju ne bom več deloval, oni pa so mi odgovorili z "dajmo še malo počakati in se pogovoriti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.