Šport
40 ogledov

Zupan tik pred podpisom s Francozi

Matjaž Zupan bo trenersko pot nadaljeval v Franciji. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Nekdanji trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Matjaž Zupan je tik pred podpisom pogodbe za glavnega trenerja francoske A-reprezentance v smučarskih skokih.
Kljub temu, da je Zupan zatrdil, da pogodbe še ni podpisal, pa je francoska smučarska zveza že objavila, da bo glavni trener francoskih smučarskih skakalcev v novi sezoni Slovenec Zupan, ki ga je že označila za naslednika Juliena Eybert-Guillona. Francoz se je od francoske ekipe poslovil po enem letu zaradi neuresničenih načrtov. Pod Zupanovim okriljem bodo trenirali Emmanuel Chedal, Vincent Descombes Sevoie, Alexander Mabboux, Nicolas Mayer in David Viry. Zupanov pomočnik bo Frederic Zoz.

"Smo zelo blizu končnemu dogovoru, pogodbe še nisem podpisal, sem pa tik pred tem. Z veliko gotovostjo lahko povem, da bom v prihodnji sezoni vodil francosko A-ekipo. Francozi si želijo z mano skleniti pogodbo za daljše obdobje, do vsaj zimskih olimpijskih iger v Sočiju. Tudi sam sem zainteresiran za to, vendar bomo še videli, moramo še priti skupaj," je dejal Matjaž Zupan, ki vidi velik izziv v vodenju francoske ekipe.

Francozi z manj skakalci kot Slovenci
"Francoska skakalna reprezentanca se s slovensko sicer ne more primerjati, v njej je manj tekmovalcev, ne glede na to pa bi mi vodenje takšne ekipe predstavljalo izziv, saj si želijo nekaj narediti, obstaja tudi motivacija. Bomo pa videli, kakšen je na splošno širši potencial. Nedvomno imajo nekaj dobrih fantov, se pa težko lahko nadejamo česa velikega, kot bi se ta trenutek z našimi, a v nekaj letih – zakaj pa ne?" je prepričan 44-letni Zupan, ki je slovenskim orlom na zadnjem svetovnem prvenstvu v Oslu pomagal k osvojitvi ekipnega brona.

"Francozi so me sami poklicali, že takoj po Planici, vendar pa smo se začeli podrobneje pogovarjati šele prejšnji teden, saj sem želel počakati, dokler se zadeve ne izkristalizirajo v mojem odnosu do slovenske zveze," je povedal Zupan, ki je razočaran nad vodstvom slovenske smučarske zveze.

Bilo jim je vseeno
"Možnosti so bile za nadaljevanje dela v Sloveniji, niso bili takšni pogoji, da bi bili nemogoči, sploh ne. Šlo je samo za neko normalno delo. Ampak v bistvu se z našim predsednikom v poldrugem mesecu po Planici nisem uspel dogovoriti za sestanek, da bi se lahko sploh pogovorili o tem. Sedel sem dvakrat s predsednikom odbora za skoke Ljubom Jasničem in direktorjem zveze Matijo Vojskom, vendar pa nobeden od njiju ni želel nase prevzeti odgovornosti in so si me bolj kot ne podajali, premaknilo pa se ni nič. Toliko časa se je vse vleklo, da je bilo 'nefer' do fantov in do mene, ker sem si moral poiskati drugo službo. Mesec in pol je šel v prazno. Malce sem bil razočaran nad vodstvom, da si ni vzelo malo časa oziroma da so z drugimi besedami – dejanji – povedali, da jim je bilo vseeno," se Zupan spominja časa po koncu sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.