Šport
13 ogledov

Zupan: "V ospredju sta Robi in Peter"

Žurnal24 main
Danes v Kuusamu novo sezono začenjajo še smučarji skakalci. Prva serija ekipne tekme je predvidena za ob 15.00. "Kot ekipa smo na višji ravni kot lani ta čas," pove trener Matjaž Zupan.
Prireditelji so morali v petek zvečer prekiniti kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo (premočan veter). Nastopiti bi morali trije slovenski skakalci, Jurij Tepeš, Primož Pikl in Peter Prevc, medtem ko ima Robert Kranjec nastop že zagotovljen. Kvalifikacije bodo zdaj šele v nedeljo ob 9.00, medtem ko se bo tekma začela ob 13.15.

"Na posamični tekmi bomo zadovoljni z uvrstitvijo med prvih deset. Lahko vam zaupam, da smo kot ekipa na višji ravni kot lani ta čas," je pred začetkom sezone, ki se bo z ekipno tekmo v Kuusamu začela danes ob 15. uri, povedal prvi trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan.

"Nismo še zasičeni"
Po treningih sodeč Zupan največupov polaga na Roberta Kranjca. Razloge za “dobre odnose” s skakalnico v Kuusamu je Robi poiskal v dveh točkah: "Na tej skakalnici se lahko v zraku veliko profitira, poleg tega pa je to prva tekma. Vse je še sveže. Na nekaterih tekmah februarja smo turneje že vsi malce prenasičeni." Slovenski orli so se na zadnjih vadbah lahko primerjali z nemško in rusko reprezentanco.

Odpadel Mežnar
Na današnji ekipni tekmi bodo poleg Kranjca najverjetneje nastopili še Peter Prevc, Primož Pikl in Jurij Tepeš. "V ospredju sta Robi in Peter, čeprav sta tudi Pikl in Tepeš na prvih treningih pokazala zelo dobre skoke. Mitji Mežnarju ne manjka veliko, a ima žal še nekaj tehničnih težav," je izbiro četverice za današnjo preizkušnjo pojasnil Zupan.

Spremenjen indeks
Kakšnih večjih novosti na turneji med sezonama ni. Pravila ostajajo ista, nekoliko so se spremenile le smernice glede telesne teže. "Indeks se je dvignil za polovico. To pomeni, da so se morali nekateri tekmovalci zrediti, če so seveda hoteli ostati na isti dolžini smuči. Večinoma so ostali pri isti teži in šli na krajše smuči. V slovenski reprezentanci teh težav nismo imeli," je z opisom spremembe trenda sklenil Zupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.