Šport
23 ogledov

Zupan: "V Planici morda rekord"

zupan01_bot_spo_221108_main Žurnal24 main
Sobota je bila dan, ki si ga bo trener slovenske skakalne reprezentance Matjaž Zupan zapomnil za vekomaj: njegovi izbranci so osvojili ekipni bron na svetovnem prvenstvu. Občutke je delil z bralci zurnala24.si.

Kako je z vašimi stavami – (bo)ste šli res od skakalnice do hotela peš?
Že hodim! Hodil bom kar dve uri in pol do tri ali pa bom moral vzeti taksi, saj v nasprotnem primeru ne bom ujel podelitve v središču mesta (s trenerjem smo se pogovarjali popoldan, po tekmi, op. a.).

Kdaj ste prvič zaslutili, da bi lahko Slovenija ujela kolajno?
Malo sem si oddahnil po skoku Michaela Uhrmanna, ko so Nemci ostali za nami. Tedaj smo si rekli, da če odpade druga serija, imamo tretje mesto v rokah. Vendar smo fante vseeno želeli obdržati zbrane za morebitno finalno serijo.

Verjeli smo, da lahko napravimo dober rezultat. Imeli smo pozitiven naboj. Ekipa je rasla iz tekme v tekmo. V takšnih razmerah je bilo mogoče marsikaj. Vesel sem, da smo svoje delo kronali z vrhunskim rezultatom.
Matjaž Zupan

Osvojene kolajne na svetovnih prvenstvih vaših varovancev (še dva brona 2005) govorijo, da znate izkušnje iz svoje kariere dobro prenašati.
Želja mora biti. Vedno ne gre. Včasih se ti zdi, da kljub temu česa ne delaš prav. Ampak to pomeni le, da moraš vedno oprezati za novimi, boljšimi stvarmi, za nadgradnjo.

Slovenija osvaja kolajne, ko ste vi zraven …
Nisem zagovornik velikih ali nasilnih menjav. To pusti pečat tako pri tekmovalcih kot pri trenerjih, ki tedaj težje delamo. Tudi zdaj so za mano težka tri leta. Sploh letošnja sezona, ko smo menili, da bomo nadgradili lansko. Ampak se nam je pa zdaj poplačalo.

Bi se lahko spomnili boljšo napoved za Planico (17. do 20. 3. 2011), kot je kolajna?
Imam občutek, da se bomo našim navijačem v Planici oddolžili za tiste trenutke, ki jim jih nismo dali med sezono.

Kaj boste počeli do planiških tekem?
V sredo imamo državno prvenstvo, v četrtek se odpravljamo v Lahti, kjer nas čakata dve tekmi. V ponedeljek se vračamo, nato pa v sredo odhajamo v Planico. Konec sezone se bliža, treba se je predvsem odpočiti. Čeprav tekmovalci niso dosegli povsem vrhunskih rezultatov, je bilo zelo naporno, včasih še težje, zato si fantje zaslužijo malo bolj umirjenih 14 dni v sezoni. Navijači si lahko obetajo motivirane Slovence. Imamo nekaj dobrih letalcev. Mogoče pade tudi slovenski rekord.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.