Šport
19 ogledov

Zupan: "Zadovoljni z delom!"

Zupan bo v Hinterzartnu razpolagal z nekaj številčnejšo ekipo kot lani. (Foto: S Žurnal24 main
Pred petkovim začetkom poletne velike nagrade v smučarskih skokih je trener slovenske ekipe Matjaž Zupan zadovoljen z opravljenim delom. "Nekaterim so uspeli zelo dobri skoki," pravi Zupan.
Za zdaj fantje še niso v optimalni formi, kar je za ta čas običajno. Naši cilji so vezani na zimski del sezone.
Matjaž Zupan

Glavni trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Matjaž Zupan je za zdaj zadovoljen z opravljenim delom. Z današnjimi kvalifikacijami se bo v Hinterzartnu začela poletna velika nagrada, ki bo po njegovem mnenju nekakšen pokazatelj, v kakšni formi so njegovi varovanci. A njegove misli so usmerjene predvsem v zimski del sezone.

"Za zdaj fantje še niso v optimalni formi, kar je za ta čas običajno. Naši cilji so vezani na zimski del sezone. Zato bomo morali v naslednjih mesecih do novembra še veliko postoriti," je uvodoma dejal Zupan, ki je v Nemčijo odpeljal Roberta Kranjca, Petra Prevca, Jerneja Damjana, Mitjo Mežnarja, Jurija Tepeša in Primoža Pikla, ter pojasnil, da so s fanti do zdaj opravili nekaj več kot 200 skokov.

Na pripravah v Wisli je nekoliko odstopal Kranjec. Občasno sta se mu s kakšnim skokom približala tudi Prevc in Mežnar.
Matjaž Zupan

"Za zdaj gre vse tako, kot smo si začrtali. Skupne priprave so za nami in res so se dobro obnesle. Naš cilj je bil tudi dvigniti eksplozivno moč, kar je nekaterim fantom že zelo dobro uspelo. Mislim pa, da so vsi skupaj za ta čas že precej dobro pripravljeni, ne pa še povsem optimalno. Kar se tiče fizične priprave, so vsi zelo dobro oddelali treninge, pri tehniki pa gre še za nihanja. Nekaterim so uspeli že zelo dobri skoki, nekateri zdaj prihajajo do njih, a dejstvo je, da se malo vse skupaj podira še na račun kondicijske priprave, kar za ta čas ni ničesar posebnega," je pojasnil Zupan.

"Gre za pozitiven trend, tako da smo z opravljenim delom, tudi z zadnjimi pripravami v Wisli, zelo zadovoljni. Tudi tekmovalci gredo z veseljem tja, saj imajo res lepo skakalnico. Blizu je tudi Szczyrk, kjer imajo še nekoliko manjšo napravo in res ju lahko dobro izkoristimo. Po svetu imajo zelo dobre centre in kakšnega podobnega bi si želeli tudi doma. Sicer smo veseli Kranja, vendar je težko celo poletje trenirati le tam," meni Zupan, ki je na priprave na Poljsko odpeljal vse zgoraj omenjene z izjemo Pikla, ki si je vstopnico za poletno VN nato priskakal z dobrimi predstavami v celinskem pokalu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na tekmah poletne VN je Zupan svojim varovancem, rezultatsko gledano, zastavil nekaj ciljev: "Rezultatsko gledano so naši cilji dve uvrstitvi do šestega in tri do desetega mesta. Vendar lahko rečem, da bomo vsake uvrstitve med najboljših deset veseli in z njo zadovoljni. Smo malo večja ekipa kot lani (letos imajo Slovenci šest mest v kvoti za poletno VN), zato imamo tudi malo več možnosti za dober rezultat. Mislim, da so cilji sicer visoki, vendar obenem realni."

Zupan je dodal, da je Kranjec kljub menjavi proizvajalca smuči po pripravljenosti nekoliko odstopal od svojih sotekmovalcev. "Na pripravah v Wisli je nekoliko odstopal Kranjec. Občasno sta se mu s kakšnim skokom približala tudi Prevc in Mežnar. Tudi Tepeš ne skače slabo in naredi kakšen že res dober skok, kar je pokazal tudi z dobrimi nastopi v celinskem pokalu. Veseli me, da je spet ujel stik z A-reprezentanti," je o trenutni pripravljenosti svojih varovancev povedal Zupan: "Pri Damjanu pa menjamo tehniko skakanja in takrat so nihanja v skokih še toliko večja. Vse se dela pod nadzorom in zato ni toliko sproščenih skokov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.