Šport
24 ogledov

Župančič Regent končal na 11. mestu

Jernej Župančič Regent je v Trasoni zasedel končno 11. mesto. (Foto: www.alesfev Žurnal24 main
Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na evropskem prvenstvu v Trasoni zasedel končno 11. mesto na njemu najbolj priljubljeni 1000-metrski progi.

Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na evropskem prvenstvu v Trasoni zasedel končno 11. mesto na njemu najbolj priljubljeni 1000-metrski progi. S tem je za mesto izboljšal uvrstitev z lanskega EP v Brandenburgu, a svoje želje ni uresničil.

Župančič Regent si je pred začetkom prvenstva želel nastopiti v velikem finalu, saj je v zadnjem času dosegal dobre časovne dosežke na tej razdalji. Toda tokrat se mu je najboljša deveterica izmuznila. V petkovi kvalifikacijski skupini je sicer zelo dobro začel in osvojil drugo mesto, nato pa je v polfinalni skupini končal na četrtem mestu, kar ni zadostovalo za najboljšo deveterico.

"Cilj in velika želja je bil A-finale, ampk se ni izteklo tako. Po drugi strani pa sem še vedno v fazi vračanja v stare tire. Vsi trije nastopi tukaj so bili sicer dobri, tako da je napredek od lani in od svetovnih pokalov. Zato moram biti zadovoljen in potrpežljiv. Počasi se vse sestavlja, koliko časa bo to trajalo, ne vem," je povedal Župančič Regent, ki si bo zdaj vzel tri dni predaha, nato pa ga čaka šest tednov trdega treninga pred svetovnim prvenstvom v Poznanu.

Danes kvalifikacije na 200 metrov čakajo tako prvo adutinjo slovenskega tabora Špelo Ponomarenko, ki bo na tej razdalji branila bron izpred leta dni, in debitanta Nejca Žnidarčiča, sicer odličnega tekmovalca v spustu na divjih vodah. Jošt Zakrajšek se je že včeraj uvrstil v nedeljski finale B na 500-metrski razdalji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.