Šport
19 ogledov

Župančiču Regentu en finalni nastop

Jernej Župančič Regent Žurnal24 main
Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent si je na predolimpijski preizkušnji v Pekingu priveslal finalni nastop na 1000 metrov.

V polfinalu svoje paradne discipline je zasedel drugo mesto, zaostal je le za Južnoafričanom Shaunom Martinom Rubenstrinom. Sedemindvajsetletni Koprčan je nastopil tudi v polfinalu pol krajše discipline, kjer pa se mu je finale s četrtim mestom izmuznil za dobre pol sekunde.

Župančič Regent bo v sobotnem finalu veslal na prvi progi, ob njem pa bo se bodo za najvišja mesta v olimpijskem veslaško-kajakaškem centru Shun Yi, kjer se bodo avgusta 2008 odvijale tekme za olimpijska odličja, tekmovali še Šved Anders Gustafsson, Avstralec Kenneth Wallace, Novozelandec Ben Fouhy, svetovni prvak Britanec Tim Brabants, Norvežan Eirik Veras Larsen, Belgijec Bob Maesen, ki je v četrtkovih kvalifikacijah edinemu slovenskemu predstavniku na predolimpijski preizkušnji za vsega nekaj centimetrov preprečil neposredno uvrstitev v finale, Rubenstrin in Madžar Zoltan Benko.

Na Kitajskem sicer skupno tekmuje 151 čolnov iz 32 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.