Šport
101 ogledov

Žurej odstopil z mesta direktorja

Jurij Žurej Saša Despot
Današnja seja izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije je dobila nepričakovani zasuk. Že uvodoma je direktor Jurij Žurej presenetil z napovedjo odstopa s funkcije, s katero je seznanil na seji navzoče člane izvršilnega odbora oziroma vodstva smučarske zveze.

Predsednika smučarske zveze Enza Smrekarja in člane izvršilnega odbora je Jurij Žurej seznanil s svojo odločitvijo, da želi predčasno končati mandat. Predsednika zveze Smrekarja je tako na seji seznanil, da se namerava umakniti in da mu vrača mandat.

Kot razlog za nepričakovani odstop je navedel stalne napade nanj, ki so bili povezani z nezadovoljstvom zaradi sanacijskega načrta, ter metanje polen pod noge. Med drugim so se na zvezi morali ukvarjati tudi z obiski delovne inšpekcije, anonimkami, zaradi česar je trpelo dnevno ukvarjanje z za zvezo pomembnimi zadevami, zaradi katerih je tudi sprejel to funkcijo.

"Ker se na tak način ne da več delati, sem se odločil, da bom vrnil nazaj mandat, o čemer sem se pred današnjo sejo že pogovoril s predsednikom zveze," je dejal Žurej, ki je sicer ob tem dodal, da sanacijski program že daje prve rezultate, pri delu zveze pa bo na prošnjo predsednika Smrekarja nadaljeval vse dokler bodo potrebovali njegovo pomoč oziroma bo predsednik izbral najustreznejšo zamenjavo.

"Kapljo čez rob je prelilo dejstvo, da se zadnjih nekaj mesecev konstantno ukvarjam z nepomembnimi stvarmi, metanji polen pod noge, namesto da bi se ukvarjali s tem, zaradi česar sem tudi prišel, se pravi finančna sanacija, optimizacija procesov, sistemizacija, sem se moral ukvarjati z odgovori na najrazličnejše anonimke, inšpekcijske prijave, grožnje s kazenskimi postopki. Sem sem prišel zaradi športa, na tak način pa športu ne moremo pomagati, zato sem se tudi s predsednikom usedel in mu povedal, da mi absolutno preveč časa jemljejo stvari, ki nimajo nobene zveze z zvezo in mu ponudil svoj mandat. Sem pa pripravljen do konca sezone mu še pomagati, tako kot se bova dogovorila," je po koncu seje dejal Žurej.

Smrekar Žurejevo odločitev obžaluje, a jo sprejema: "Delo, ki ga je Jurij opravil v preteklosti je resnično naporno, velikokrat se slišiva ob desetih zvečer, ko končuje svoj dan, in tako iz dneva v dan. Potem prihajajo še vikendi, ko je treba biti na tekmah. To delo ni tako enostavno, kot si nekateri predstavljajo, in iz tega stališča je razumljivo, da nastopi trenutek, ko je treba pomisliti kako naprej. Tako odločitev obžalujem, vendar jo razumem. In tudi v tem primeru je dogovor med nama izjemno korekten in fer, omogoča tranzicijo in nam daje miren čas, v katerem ne bomo dopustili, da se trenuten način dela zmanjša, da se spremeni, ampak da v miru v tem času poiščemo ustrezno zamenjavo."

Žurej sicer še vedno uživa tako zaupanje predsednika kot tudi članov izvršilnega odbora, zato njegov odstop ne bo takojšen.

Komentarjev 1
  • marko 20:20 17.avgust 2015.

    Tega bi morali pod nujno zapret,prevarant št 1