Šport
31 ogledov

"Žurka" podaljšal, "Žabi" prva pogodba

žuran Iztok Puc spominska tekma Slovenija Celje Pivovarna Laško Saša Despot
Igralski mozaik rokometašev Celja Pivovarne Laško postaja vse bolj jasen tudi za prihodnja leta. Po podpisih v preteklih dneh sta danes pogodbi podpisala še Rok Žuran, ki jo je podaljšal za dve leti, in mladi Igor Žabič, za katerega bo to tudi prva profesionalna pogodba.

"Izjemno vesel sem podaljšanja pogodbe. Občutki so podobni lanskim, ko sem iz majhne sredine prišel v ta velik klub. Preskok je bil takrat res velik, saj si nisem predstavljal, pa čeprav sem si v Celje vedno želel, za kakšno rokometno institucijo gre. Vesel sem, da sem kljub poškodbi dokazal, da lahko nastopam za ta klub in da lahko tej ekipi dam svoj delež," je po podaljšanju sodelovanja dejal Rok Žuran.

"Predčasno podaljšanje pogodbe je izjemna motivacija za naprej, še več bo potrebnega dela, verjamem, da lahko še veliko napredujem in tu v Celju so pogoji za to idealni. Veselim se nadaljevanja ter igranja v tej ekipi, s katero si v prihodnje želim vrniti državni naslov v Celje, prav tako pa pustiti dober vtis v Evropi in verjamem, da nam to s temi soigralci lahko uspe," je še pristavil.

Z obema igralcema je zadovoljen tudi Vladan Matič, glavni trener celjskega kluba: "Oba, tako 'Žurka' kot 'Žaba', sta s svojim pristopom dokazala, da si zaslužita svoje mesto v ekipi. Z Rokovimi predstavami in učinkom sem zadovoljen, hkrati pa sem prepričan, da lahko še zelo veliko napreduje in glede na njegovo pripravljenost na delo, na njegov odnos, tako na igrišču kot tudi izven njega, verjamem, da tudi bo. Od njega v naslednji, oziroma naslednjih sezonah pričakujem še veliko več in kot sem dejal, prepričan sem, da bo Žurka to tudi pokazal," je povedal Matić.

"Žaba je še mlad igralec in z njim sledimo naši usmeritvi uvajanja domačih in nadarjenih rokometašev. Tudi on razume rokomet in od njega lahko pričakujemo zelo veliko, vendar le, če bo nadaljeval s trdim delom in profesionalnim pristopom. V prvi vrsti bo moral pridobiti zelo veliko telesne mase in fizične moči, seveda pa tudi ostalega, povezanega z rokometno igro. Pokazal je, da je na to pripravljen, in ob takšnem scenariju lahko v prihodnje tudi od njega mi in slovenski rokomet pričakujemo zelo veliko," je o svojih dveh rokometaših z enim najboljših vzdevkov v ligi še pristavil celjski trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.