Šport
241 ogledov

Zverev prek nekdanjega zmagovalca do uspeha kariere

alexander zverev Epa
Uvodni grand slam nove teniške sezone se je prevesil v sklepni del.

Nemški teniški igralec Alexander Zverev, sedmi nosilec odprtega prvenstva Avstralije, se je prvič v karieri uvrstil v polfinale katerega od turnirjev velike četverice. V četrtfinalu je z 1:6, 6:3, 6:4, 6:2 premagal Švicarja Stana Wawrinko, nekdanjega zmagovalca turnirja (2014).

V polfinale sta se prebili tudi Španka Garbine Muguruza in Romunka Simona Halep.

Dvaindvajsetletni Zverev, ki se doslej še nikoli ni prebil prek četrtfinala turnirjev za veliki slam, se bo za mesto v finalu pomeril z boljšim iz dvoboja med prvim nosilcem Špancem Rafaelom Nadalom in petim igralcem sveta Avstrijcem Dominicom Thiemom.

Potem ko se je najprej Halepova zlahka, po manj kot uri igre z zmago nad Estonko Anett Kontaveit dvakrat s po 6:1 prebila v polfinale, se ji je po drugem četrtfinalu dneva pridružila še Muguruza.

Dvaintrideseta igralka z lestvice WTA, nekdanja številka 1 in zmagovalka dveh turnirjev za veliki slam, je s 7:5 in 6:3 izločila Rusinjo Anastazijo Pavljučenko, sicer 30. nosilko.

Alexander Zverev je z uvrstitvijo v polfinale dosegel svoj najboljši rezultat na velikih turnirjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.