Šport
4 ogledov

Zveza zanika obtožbe

Ernest Aljančič je HZS nazadnje vodil leta 2006. Žurnal24 main
V ponedeljek bo na sporedu skupščina Hokejske zveze Slovenije. Po zadnjih izjavah sodeč bo na njej zelo vroče, še zlasti pri izbiri novega predsednika zveze.

Brane Terglav je pred dnevi na seji predsedstva zveze trenutno vodstvo in častnega predsednika Ernesta Aljančiča obtožil, da sta poslovala nezakonito. "Najočitnejši zadnji primer je bila prekanalizacija 160 tisoč evrov ministrstva za šolstvo in šport, namenjenih HZS, v Aljančičevo podjetje Class I, in to mimo upnikov HZS s pravnomočnimi sodnimi izvršilnimi sklepi," je v intervjuju za sobotno številko Žurnala izjavil Terglav.

 
 

Vaš intervjuvanec ni v vsem tem času, odkar greje stol v predsedstvu, prispeval niti centa ali kakšne druge pomoči za nemoten potek sprejetih programov.

HZS

 
HZS: To ni res
Trenutno prvi mož zveze Srdan Kuret je bil v komentarju celotne zadeve zelo kratek: "HZS bo podala izjavo, ki se nanaša na Terglavove trditve. So pa že sproženi ustrezni postopki zaradi njegovih besed. Sam tega ne želim komentirati, počakajte na uradni odziv zveze."

Ta je v ponedeljek tudi prišel, v njem pa je zapisano: "Trditev, da je podjetje Class I prejelo 160.000 evrov s strani ministrstva za šport in jih potem mimo upnikov prenakazalo naprej, je neresnična, in to Brane Terglav dobro ve. Ministrstvo za šport za letošnje leto še ni nakazovalo nobenih sredstev nobeni panožni nacionalni športni zvezi, torej do mimohoda upnikov ni moglo priti. Podjetje Class I je HZS dalo posojilo, s katerim sta na pomembnih turnirjih lahko nastopili mladinska reprezentanca do 20 let na SP divizije I v Švici, članska reprezentanca pa na kvalifikacijah za OI. Brez tega posojila bi obe izbrani vrsti ostali doma. Vaš intervjuvanec ni v vsem tem času, odkar greje stol v predsedstvu, prispeval niti centa ali kakšne druge pomoči za nemoten potek sprejetih programov – to pa so predvsem akcije naših štirih večjih reprezentanc."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.