Šport
15 ogledov

Zvezde iz Dallasa utrdile svoj položaj

dallas stars nhl goligoski benn sharp Profimedias
Vodilno moštvo zahodne konference v severnoameriški ligi NHL, Dallas Stars, je zmagalo še tretjič zaporedoma in šestič na zadnjih sedmih tekmah.

Teksačani so tokrat v Detroitu premagali Red Wings s 4:1, pri čemer sta Patrick Sharp in Valerij Ničuškin zadela v prvi tretjini, dva zadetka pa so gosti dosegli v prazno mrežo.

Dallas, druga najboljša ekipa v ligi, je tako resno nakazal, da si želi priti v končnico, ki jo je v zadnjih sedmih okusil le enkrat. Kot pravi Tyler Seguin, prvi strelec lige in avtor predzadnjega zadetka, je razlika v primerjavi s prejšnjimi leti v razmišljanju. "Lani smo mislili, da lahko dosežemo več zadetkov kot vsaka druga ekipa, ki nam stoji nasproti. Letos pa se bolj osredotočamo na obrambno tretjino, na igranje pred našim golom," je ameriškim medijem pojasnil Seguin.

Branilci naslova Chicago Blackhawks so s 4:2 odpravili Edmonton Oilers. Patrick Kane se je odlično ujel z ruskima partnerjema v napadu. Sam je prispeval zadetek in tri podaje, novinec Artemi Panarin dva zadetka in podajo, Artem Anisimov pa zadetek in podajo. To pa je bila šele druga zmaga Chicaga v zadnjih šestih tekmah, kar pomeni, da je Chicago pri dnu centralne skupine. Edmonton pa je povsem zadnji v zahodni konferenci.

New Jersey Devils so po podaljšku z golom Kyla Palmierija s 4:3 premagali Vancouver Canucks, najbližje zasledovalce Los Angelesa Anžeta Kopitarja v pacifiški skupini, New York Islanders pa so izgubili proti Boston Bruins z 1:2. V dvoboju ekip s sredine vzhodne konference je Boston tako prekinil niz treh porazov.

Kopitarjevi kralji bodo znova igrali v noči na sredo, ko bodo gostili Arizono.

Liga NHL, izidi:

Chicago Blackhawks : Edmonton Oilers 4:2
New Jersey Devils : Vancouver Canucks 4:3*
NY Islanders : Boston Bruins 1:2
Detroit Red Wings : Dallas Stars 1:4

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.