Šport
26 ogledov

Zvezde na poslovilnem skoku Peterke

Peterka, skoki Boštjan Tacol
Najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov Primož Peterka se bo od aktivne kariere poslovil na tekmi celinskega pokala. Med povabljenimi so zvezdniki smučarskih skokov.

Eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov Primož Peterka se bo v okviru celinskega pokala v smučarskih skokih, ki bo julija v Kranju, dokončno poslovil od tekmovalne kariere. Peterka bo na poslovilni tekmi pred domačimi navijači v soboto, 2. julija, skočil trikrat, spektakel pa bodo popestrili številni športni zvezdniki in glasbeni gosti.

"Povabili smo skakalce, s katerimi sem skupaj dosegel veliko lepega, tako domače kot tuje, na svoje slovo sem povabil tudi nekaj športnikov iz drugih športnih panog, s katerimi sem se družil v tistih časih. Za popestritev druženja bo poskrbelo tudi nekaj glasbenih zvezdnikov in mislim, da bo res dobro izpadlo. Tudi zato bi rad povabil ljudi, da v čim večjem številu pridejo na dogodek, saj sem skupaj z njimi doživljal tiste najlepše trenutke. Jaz z njimi in upam, da tudi oni z mano," je dejal Peterka in poudaril: "Gre za zadnje dejanje v moji karieri in si želim, da jih pride čim več, da se poslovim na način, ki bo ostal tako meni kot njim v lepem spominu."

Peterka sicer ne bo zapustil skokov, saj pravi, da so skoki njegovo življenje. Dobil je priložnost, da se preizkusi kot trener in postal pomočnik Matjaža Triplata v ženski reprezentanci. Skakalke letos čaka prva sezona svetovnega pokala, mlada, obetavna in uspešna slovenska ekipa pa visoko meri tudi na zimskih olimpijskih igrah 2014 v Sočiju, kar je tudi za Peterko še dodaten motiv za trdo delo. "Dekleta so me zelo pozitivno presenetila, zelo so motivirana in brez pritožbe zdržijo ubijalski ritem priprav. Res so neverjetna," je pojasnil Peterka in poudaril, da je zelo zadovoljen, ker se lahko uči od Triplata.

Med povabljenci so tudi Dieter Thoma, Kazujoši Funaki, Adam Malysz, Andreas Goldberger, Rok Benkovič, Primož Ulaga, Franci Petek, Petra Majdič, Brigita Bukovec, Jure Košir, Andraž Vehovar, Zlatko Zahovič, Rajmond Debevec in drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.