Šport
46 ogledov

Zvezde snookerja navdušile Tivoli

biljard
1/12
Saša Despot
V Ljubljani je več kot tisoč gledalcev pozdravilo štiri vrhunske igralce snookerja.

V slovenski prestolnici so se v četrtek zvečer na ekshibicijskem turnirju predstavili štirje od sedmih najboljših igralcev snookerja na svetu. Mini turnir je pospremilo več kot tisoč gledalcev, ki so videli nekaj lepih potez.

V prvem polfinalu je prvi igralec sveta Mark Selby premagal svetovnega prvaka iz leta 2005 Shauna Murphyja (4:2), v drugem pa je svetovni prvak Neil Robertson premagal Judda Trumpa (4:3).

Finale, ki so ga zaradi trajanja polfinalnih obračunov skrajšali na tri dobljene igre (predvideno je bilo igranje na pet dobljenih iger), je bil Selby boljši od Robertsona (3:1).

Namen turnirja promocija

Igralci so tvegali več kot ponavadi in iskali atraktivne udarce, zato so bili gledalci malce prikrajšani za dolge nize. Kljub temu so vsi štirje zvezdniki poskrbeli za zabavo, slovensko občinstvo so zabavali tudi s šalami.

Vsi so poudarili, da je promocija snookerja v državah, kjer nima uveljavljenega statusa, zelo pomembna za širitev tega zanimivega športa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.