Šport
4960 ogledov

Slovenski revolucionar ima novega paradnega konja

peter slatnar slatnar smuči smučarski skoki Profimedias Peter Slatnar
Eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov je tik pred dogovorom s slovenskim proizvajalcem smuči.

Štirikratni olimpijski prvak Simon Ammann se je po dolgih letih razšel z avstrijskim proizvajalcem smučarske opreme Fischerjem in se ogrel nad proizvodi slovenskega revolucionarja Petra Slatnarja, ki je pred leti prevzel Elanonov program proizvodnje skakalnih smuči.

Slatnar se je v nekaj letih uveljavil kot eden najboljših ponudnikov na tržišču, česar se dobro zaveda tudi 37-letni švicarski veteran, ki mu je nedavno potekla pogodba z dolgoletnim dobaviteljem opreme.

Ammann že lep čas ni bil zadovoljen z avstrijskim proizvajalcem, z opremo slovenskega ponudnika pa je, kot pišejo švicarski mediji, dobil prepotreben zagon za sklepni del njegove bogate kariere. "Ne bi bilo smiselno nadaljevati samo zaradi denarja," je menjavo opreme komentiral Ammann, ki je lansko sezono končal na 19. mestu skupnega seštevka, vrhunec pa je dosegel s tretjim mestom na tekmi v Bad Mitterndorfu. "Nisem dobil tistega, kar sem si želel. Videl sem potencial, da dosežem več. želim si izvajati popolne skoke," je dodal 37-letnik.

simon ammann | Avtor: Profimedia Profimedia

Ammann je bil zadnje desetletje tesen sodelavec podjetja Fischer, v katerem je zaradi zagotavljanja konkretnih povratnih informacij in odprtosti za preizkušanje novosti užival prav poseben status. V zadnjem obdobju s proizvodi avstrijskega giganta ni bil tako zadovoljen kot v svojih zlatih časih. Kot je pojasnil, Fischerjeva smučka ni dopuščala veliko prostora za napake, zato se je odločil, da je prišel čas za spremembo. Trenutno pospešeno testira Slatnarjeve smuči, s katerimi dosega bolj konstatne skoke, lepši je tudi njegov pristanek. Čeprav priznava, da je odločitev za menjavo tvegana, pa verjame, da imajo slovenske smuči ogromen potencial.

Slatnar je v pogovoru za Sportal potrdil, da so pogajanja z Ammannom stekla že na lanski novoletni turneji v Innsbrucku. Prve povratne informacije so bile izrazito pozitivne, saj je bil Švicar po odskoku z mize pol metra višje, daljši so bili tudi skoki. "Glede na njegovo tehniko, mu smučka bolj ustreza," je pojasnil Slatnar.

Dogovor za zdaj še ni sklenjen, obstaja pa velika verjetnost, da se bo Ammann pridružil paradnemu konju podjetja Slatnar, Norvežanu Robertu Johanssonu, ki je v lanski sezoni zbral tri uvrstitve na zmagovalne stopničke, blestel pa je tudi na olimpijskih igrah v Pyeongchangu, od koder se je vrnil z dvema bronastima (posamično) in zlato (ekipno) olimpijsko kolajno. Temu je dodal še ekipno zlato na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu.

Ammann je najuspešnejši švicarski skakalec vseh časov. V karieri je osvojil štiri zlate olimpijske medalje, 23 zmag na tekmah za svetovni pokal, 80 uvrstitev na stopničke in veliki kristalni globus (2010). Leta 2007 je v Sapporu osvojil zlato medaljo na nordijskem svetovnem prvenstvu, tri leta kasneje pa bil v Planici zlat na svetovnem prvenstvu v poletih. Zadnjo zmago na tekmah za svetovni pokal je dosegel leta 2014 v finskem Kuusamu.

simom ammann | Avtor: Epa Ammann je štirikratni olimpijski prvak. Epa

Komentarjev 3
  • Lavdan 13:56 26.julij 2018.

    Dober konj ni poceni.

  • Avatar Leon
    Leon 13:30 26.julij 2018.

    Slovenski revolucionar .................avtor Ž.J ali se kej družiš shostarji .