Šport
2486 ogledov

Zvezdnika na bojni nogi: "On živi v nekem svojem svetu"

Danil Medvedjev Profimedia
Dramatičen četrtfinale med dvema velikima tekmecema je dobil nadaljevanja na novinarski konferenci.

Po četrtfinalnem obračunu na mastersu v Monte Carlu, prvim od treh najprestižnejšh ATP turnirjev serije 1000 na peščeni podlagi, je prišlo do besednega dvoboja med Rusom Danilom Medvedjevom in Nemcem Alexandrom "Sascho" Zverevom. Iskrilo se je že med samim obračunom, na katerem so bili gledalci priča izjemnemu prebratu.

Zverev je kar dvakrat serviral za uvrstitev v polfinale, a mu je Medvedjev v obeh primerih uspel odvzeti začetni udarec. Kazalo je že, da je Zverev v deveti igri drugega niza prišel do odločilne prednosti, ko je Medvedjevu odvzel servis za vodstvo s 5:4, vendar dvoboja ni uspel pripeljati do konca.  

Medvedjev, ki je po izgubljenem začetnem udarcu protestno odstranil podporno palico teniške mreže (na svoje mesto jo je ponovno namestil sodnik), je dobil naslednje tri igre in dvoboj popeljal v odločilni niz, kjer bi lahko Zverev pri vodstvu s 5:4 še drugič odserviral za zmago, a se je Rus ponovno vrnil. Dvoboj se je nato prevesil v podaljšano igro, v kateri se je tesne zmage z 9:7 veselil Medvedjev.

Alexander Zverev | Avtor: Profimedia Profimedia
Nemški tenisač je bil po bolečem porazu kritičen do ruskega tekmeca, ki naj bi z neprimernimi izpadi motil njegovo koncentracijo in se posluževal spornih prekinitev.

Medvedjev je namreč sredi tretjega niza odšel na stranišče, za kar je sicer dobil dovoljenje s strani glavnega sodnika. 

"Danil je eden najbolj nepoštenih igralcev na svetu. Po mojem je treba fair-play in športne vrednote jemati skrajno resno. On jih ne. Odšel je na stranišče, ko tega ne bi smel. Nešteto situacij je bilo, ko sem začel igrati bolje, on pa me je poskušal zmotiti. Zelo sem razočaran nad njim. Seveda ne bi smel dopustiti, da to vpliva na mojo koncentracijo. Temu bi se moral izogniti. Sprejmem svoj del krivde, v tem pogledu se nisem dobro odrezal. Vseeno pa menim, da je fair-play ključen v športu," je bil kritičen Zverev.

Medvedjev je bil seveda drugačnega mnenja. "Zavedam se, da včasih moja dejanja na igrišču niso v znamenju fair-playa. To vedno obžalujem. Očitno ga je zmotilo, ker sem odstranil tisto palico. V tretjem nizu sem moral na stranišče. Kaj naj bi drugega naredil? Gremo lepo po vrsti. V šesti igri sem imel pet brejk žogic, a je vseeno dobil servisno igro, za kar mu čestitam. Svoj servis sem dobil brez izgubljene točke. Po odmoru za stranišče sem izgubil svoj servis, on pa je serviral za zmago, zdaj pa govori, da sem poskušal s tem zmotiti njegovo igro. Sascha živi v nekem svojem svetu. Kadarkoli Sascha izgubi, vedno naletimo na njegove čudne izjave. Ko takole govori o fair-playu, bi se moral pogledati v ogledalo," je sklenil nekdanji prvi igralec sveta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.