Šport
11 ogledov

Zviti Kopitar zmešal Brodeurja

Anže Kopitar Reuters
Prvi junak prve tekme velikega finala lige NHL je nedvomno naš Anže Kopitar. Hokejski zvezdnik iz Hrušice je srečanje odločil v deveti minuti podaljška, ko je osmešil Martina Brodeurja.

"Zadel sem s forhandom," je novinarjem po zmagovitem zadetku dejal član Los Angeles Kings Anže Kopitar in nato razkril, zakaj se je odločil za takšno potezo: "Verjetno zato, ker smo pred nekaj leti z njimi streljali podaljške v Los Angelesu in sem takrat poskušal z backhandom. Morda je menil, da bom tokrat storil enako. Tokrat sem zgolj želel malo zmešati vse skupaj." New Jersey Devils so po vodstvu Kraljev v deseti minuti izenačili še pred koncem prve tretjine, nato pa se mreži vse do zmagovitega zadetka Kopitarja nista več zatresli.

Tako kot vedno je slovenski zvezdnik tudi tokrat poudaril predvsem moštveno igro: "Vsakič, ko se začne, potrebuješ ekipo. To se je nocoj znova pokazalo. Imeli smo štiri peterke. Jonathan Quick je bil v vratih znova odličen. S tem moramo nadaljevati."

Zmagovito akcijo za zmago na prvi tekmi finala je začel Drew Doughty, nadaljeval pa Justin Williams, ki je z odlično podajo našel Kopitarja. Slednji je nato še enkrat dokazal, da spada med najboljše hokejiste na svetu. "Želel sem ostati na sredini ledene ploskve. Dobro se je izšlo. Ne vem, če me je Justin Williams slišal. Vpil sem za plošček in podal mi je točno na palico. Počutje je odlično. Vsakič, ko dobiš priložnost, da zaključiš v podaljšku in proti vratarju, kot je Brodeur, je to zagotovo dober občutek," je še dodal naš hokejski zvezdnik, ki bo ob podobnem nadaljevanju serije med prvimi kandidati za najkoristnejšega igralca končnice (MVP).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.