Šport
41 ogledov

Žvižej za zmago v zadnjih trenutkih

luka žvižej celje pivovarna laško Profimedias
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi osmega kroga regionalne lige Seha premagali hrvaški Nexe Našice s 34:33 (16:17).

Celjani so v svoji dvanajsti tekmi v ligi Seha dosegli osmo zmago, potem ko so po hudem boju ukanili tekmece iz Našic.

Izbranci Branka Tamšeta so v prvem polčasu prikazali slabo predstavo. Vseskozi so bili v primanjkljaju, dvakrat so zaostali za tri gole (5:8 in 7:10). Hrvaška ekipa - zanjo igrata nekdanja člana celjske ekipe Gregor Lorger in David Špiler - je v prvem polčasu povsem zasenčila favorizirano domačo zasedbo, ki je bila v škripcih tudi večji del drugega polčasa.

V 36. minuti si je vnovič pridelala zaostanek treh golov (17:20), med 46. in 47. minuto pa naredila delni izid 3:0 - od tega je kar dva gola prispeval vratar Ivan Gajić - in prvič na dvoboju povedla s 26:25.

V dramatični končnici so imeli kanček več sreče Celjani. V 59. minuti je bilo še izenačeno (33:33), odločilni gol za zmago pa je prispeval Luka Žvižej.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Blaž Janc z devetimi zadetki, Žvižej je dosegel šest golov.

Liga Seha, 12. krog:

Celje Pivovarna Laško : Nexe Našice 34:33 (16:17)
Janc 9, Žvižej 6, Marguč 5; Špiler 7

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.