Šport
6 ogledov

Žvižeja vladata reprezentanci

Miha Žvižej si uspešno utira pot v reprezentanco, njegov brat Luka pa je v njej Žurnal24 main
Nesmiselno bi bilo pretiravati s slavljenjem slovenske zmage nad Bolgarijo, po drugi strani pa bi bilo podcenjujoče dajati jo v nič. Dejstvo je, da so nekateri manj znani obrazi opozorili nase.
 

Preberite še ...

Bolgari nedorasel tekmec

Zares ni treba biti kakšen poseben guru, da človek vidi, da je bila slovenska rokometna reprezentanca od Bolgarije v dveh dvobojih več kot prepričljivo boljša. Posebej sodeč po velenjskih 47:20 . Čeprav bodo težje tekme prišle še prehitro, je bilo prav prijetno uživati ob lahkotni igri Slovenije, ki je srečanje vzela resno, ob tem pa so reprezentanti selektorju Miru Požunu z igro povedali, kakšne so rokometne "državne rezerve". Prišla je potrditev, da so levi zunanji dobili resno konkurenco v velikanu Nenadu Bilbiji , ki bi si svoj prostor pod reprezentančnim soncem izboril že prej, če ga ne bi zavrle poškodbe. Reprezentančni debi je z dvema zadetkoma zabelil Dino Bajram, David Miklavčič pa je v zadnjem času v reprezentanci postal že inventar. Seveda ne brez razloga.

Bratska naveza je Bolgarom zabila kar 13 zadetkov. © Gregor Katič

 
Vsekakor pa ne moremo mimo prispevka družine Žvižej . Luka je Bolgarom žoge kradel tako prizadevno, da bi ga verjetno katera od tatinskih združb z veseljem vzela v svoje vrste. Krožni napadalec Miha Žvižej pa je odlično izkoristil ponujene minute na igrišču in v svojem bojevitem slogu ob obrambnem prispevku, ki je pri njem vedno na visoki ravni, v bolgarska vrata pospremil kar šest žog. Vendar ne bomo kršili pravil, najprej besedo starejšemu. "Razlika v kakovosti je bila dobro vidna. Tekmo smo želeli odigrati čim bolje, nismo podcenjevali nasprotnika, s srečanjem pa smo zadovoljni, " je svoje misli ubesedil Luka, ki je zaradi poškodbe komolca izpustil tekme z Nemčijo , Izraelom in gostovanje v Bolgariji : "S poškodbo še ni čisto v redu, vendar je takšna izdatna zmaga lep uvod za naprej. Zaradi šesttedenske odsotnosti sem imel še večjo željo po dobri igri in upam, da bo poslej še bolje ." S sedem let mlajšim bratom Miho sta tekmo začela v prvi postavi: "Ni bilo prvič, da sva zaigrala skupaj. To se je zgodilo tudi na eni prijateljskih tekem. Vesel sem, da se je Miha pridružil reprezentanci in da lahko računamo nanj. Če bo delal tako zagrizeno, kot do zdaj, ga čaka še lepa prihodnost."

 
 

Luka me od nekdaj spodbuja in opozarja, kaj delam v redu in kaj ne.

Miha Žvižej

 
Sedmi reprezentančni nastop je Miha Žvižej obeležil s šestimi zadetki. Celjski krožni napadalec je še eden v vrsti tistih, ki so se mu v matičnem klubu (pre)hitro odrekli. Pred nekaj sezonami ni bil prva izbira niti v mladinski ekipi, zdaj pa je tretji "pivot" reprezentance. Vmes je Miha poiskal minute na igrišču pri ljubljanskem Slovanu , pod vodstvom Borisa Deniča in ob svojem brezkompromisnem in bojevitem pristopu napredoval z velikimi koraki, rezultati pa so dobro vidni. "Tekma je bila super. Nekaj posebnega je igrati pred domačim občinstvom. Imel sem tudi nekaj sreče, da je v mreži končalo vse, kar sem vrgel proti golu. Tudi soigralci so me odlično sprejeli, tako da o tekmi nimam slabe misli, " se je smejalo mlajšemu Žvižeju, ki si želi v prihodnosti v reprezentanci izboriti "konkretno mesto", glede načrtov za prihodnost pa pušča času čas.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.