Šport
1 ogledov

''Žvižgi so me le vzpodbudili''

Robert Kristan je v letošnji sezoni v odlični formi, tudi slovenski čarodej pa v
1/14
Žurnal24 main
V nedeljo je pri hokejistih Olimpije gostoval Medveščak. V vratih medvedov je znova blestel slovenski vratar Robert Kristan: "Ko so mi ljubljanski navijači začeli žvižgati, sem dobil še dodatno motivacijo."

Robert Kristan že vrsto let velja za enega najboljših slovenskih hokejskih vratarjev. Pred začetkom letošnje sezone je Lix nekoliko presenetljivo okrepil vrste zagrebškega Medveščaka. Po uvodnih kolih lige Ebel se je izkazalo, da se je Kristan v prestolnici Hrvaške znašel več kot odlično. S svojimi obrambami je zelo hitro na svojo stran dobil tudi navijače. Po nedeljski tekmi 17. kola lige Ebel med Tilio Olimpijo in Medveščakom, mimogrede za zmago medvedov po kazenskih strelih s 3:2 je bil najzaslužnejši ravno Kristan, smo nekdanjemu vratarju Jesenic zastavili nekaj vprašanj.

Robert, če se najprej obrnemo na tekmo proti Olimpiji, zmagali ste po kazenskih strelih. Vaš komentar.
Vsekakor sem zadovoljen. Cilj je bil zmagati tekmo. To je derbi tekma. Tekma, ki jo moraš dobiti. Ekipe, kot so Olimpija in Jesenice, moraš premagovati, če želiš v končnico. Točke na takih tekmah so skoraj nujne. Poleg tega moraš zmagovati še na drugih tekmah, da se bomo na koncu uvrstili v končnico in izpolnili cilj, ki smo si ga zadali pred sezono.

Kako ste se znašli v Zagrebu?
Zaenkrat je vse super. Upam, da bodo ljudje, ki vodijo klub, poskrbeli, da bo tako tudi naprej.

Kakšno je vzdušje v ekipi?
Z nekaterimi igralci ste že prej igrali skupaj. Fantje so fenomenalni. Sem zelo vesel, da se tako dobro razumemo med seboj. Res je super vzdušje.

Mnenja navijačev in tudi strokovnjakov so, da če v golu Medveščaka ne bi bilo Kristana, bi Medveščak izgubil veliko več tekem …
Jaz se s tem ne strinjam, toda vsak ima svoje mnenje. Jaz delam po svojih najboljših močeh. Tudi ostali igralci se trudijo. Vemo, kakšno ekipo imamo, nimamo četrtega napada, kar se nam bo poznalo skozi sezono. Zaenkrat moram biti vesel, ker nimamo veliko poškodb. Če bomo skozi celotno sezono igrali tako kot sedaj, potem bo super.

Pred časom ste bili kar malo jezni, ker ste nekaj tekem izgubili v zadnjih minutah. Takrat ste rekli, da se morajo soigralci zavedati, da je potrebno igrati vseh 60 minut in ne le 55 minut.
Videli smo, da ne moremo igrati napadalen hokej, saj nam je nato zmanjkalo moči za obrambo. Ostale ekipe so drsalno zelo dobre in so znale to izkoristiti. Mi smo se med seboj pomenili, tako da sedaj bolj čakamo na nasprotnikove napake in na ta način dosegamo gole. To se je tudi pokazalo na zadnjih treh tekmah, ko smo zmagali. S tem smo dobili nagrado in če bomo tako igrali še naprej, bomo zmagali še veliko tekem.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Dvorana v Zagrebu je zelo dobro obiskana. Verjetno je ob takem vzdušju veliko lažje igrati?
Seveda, to nam je en velik plus, saj je vsaka domača tekma razprodana. Če se bo to nadaljevalo skozi celotno sezono, bomo zelo veseli.

Ob vstopu Medveščaka v ligo Ebel se je začelo govoriti, da se je v Zagreb vrnil pravi šport. Kako vi občutite to evforijo?
Mesto je zelo veliko, toda kljub temu se čuti pozitivno vzdušje. Mene to ne moti. Vemo tudi, kakšni so ljudje s tipično balkansko mentaliteto. Toda s tem, kar pravijo ljudje, se je treba čim manj obremenjevati in igrati po svojih najboljših močeh.

Navijači so vas kmalu vzeli za svojega.
To je njihova stvar. Jaz se s tem ne obremenjujem. Enkrat so za tebe, drugič proti tebi, to se hitro obrne.

Kako so z igrami zadovoljni vodilni možje kluba?
Zaenkrat so presrečni. Rezultati so zaenkrat dobri, tako da se ne pritožujejo.

Kaj pa izplačilo plač?
Za zdaj se ne morem pritoževati, saj vse štima. Če bo tako tudi naprej, bom zelo zadovoljen.

V 11. kolu ste gostovali na Jesenicah, kako ste se počutili, ko ste igrali pred domačimi navijači, a na drugi strani?
Vsekakor mi je najtežje igrati na Jesenicah, saj sem tam doma, tam sem se naučil igrati hokej. Ko igram na Jesenicah, vedno čutim neko napetost in upam, da bom to enkrat spravil iz sebe. Toda zmagali smo, kar je najpomembnejše.

Tudi navijači v Ljubljani vas niso sprejeli najlepše …
Ko so mi ljubljanski navijači začeli žvižgati, sem dobil še dodatno motivacijo, dodatno vzpodbudo. Toda oni tega ne vedo, tako da sem še bolj vesel.

Sedaj vas tri tekme čakajo doma. Kakšni so cilji?
Gremo korak za korakom. To tekmo proti Olimpiji moramo pozabiti, saj je v torek na sporedu že nova. Nasprotnike poznamo. Z disciplino in kančkom sreče lahko zmagamo vse tri tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.