Svet
8 ogledov

10-letnica ima otroka z bratrancem

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Oče otroka 10-letnice je njen 13-letni bratranec.

Pred dnevi so španski mediji veliko pozornosti namenili eni najmlajših mam na svetu, zdaj pa na dan prihajajo nove podrobnosti.

10-letna Elena Chiritescu, ki je romskega porekla, je 26. oktobra v bolnišnici v Jarezu na jugu Španije rodila deklico. Oče je Elenin 13-letni bratranec Gheorghe Mecic, vendar pa najstnika nista več par.

Vzgajana kot brat in sestra, živela kot mož in žena
Spletne strani Daily Maila razkrivajo podrobnosti iz njunih življenj. Elena in Gheorghe sta rasla kot brat in sestra, vzgajala ju je njuna babica v Bukarešti, potem sta njuni materi zaradi revščine večino časa preživeli na delu v Španiji.

Babica trdi, da ne ve, kdaj se je njuno „prijateljstvo“ poglobilo. Ko Elena ni mogla več prikrivati nosečnosti, se je njena mama Olimpia trudila, da bi par ostal skupaj, dovolila jim je, da sta živela kot mož in žena.

Mama ne razume razburjenja
Malo pred predvidenim datumom poroda je hčerko odpeljala s seboj v Španijo, Gheorghe pa je ostal v Bukarešti, saj se je njuna zveza končala. Mlada mama in dojenčica trenutno živita pri sorodnikih. Njena mama trdi, da so zaradi rojstva Nicolete vsi navdušeni in meni, da je razburjenje glede Eleninih let prenapihnjeno. „Te stvari so v naši državi običajne. Dekleta se poročajo pri desetih letih in zato ne razumemo, zakaj toliko razburjanja. Elena se počuti dobro, prav tako njena hčerka, ki je zelo lepa,“ je dejala Olimpia.

S primerom se ukvarja tudi tamkajšnja socialna služba, ki priznava, da se s takim primerom še ni soočila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.