Svet
6 ogledov

10 milijonov evrov Haitiju

Za boj proti epidemiji kolere, ki na Haitiju razsaja že poldrugi mesec, odobrili Žurnal24 main
Zaradi kolere na Haitiju umrlo že več kot 2100 ljudi, okuženih 93 tisoč. Evropska komisija odobrila 10 milijonov evrov humanitarne pomoči v izogib humanitarni katastrofi nepredvidljivih razsežnosti.

Po podatkih Evropske komisije je v epidemiji kolere na Haitiju umrlo že več kot 2100 ljudi, okuženih pa je še okoli 93 tisoč prebivalcev. Že januarski potres je terjal več kot 250 tisoč življenj in za seboj pustil 1,3 milijona brezdomcev.

"S pomočjo dodatnih 10 milijonov evrov želimo državi pomagati, da se izogne humanitarni katastrofi nepredvidljivih razsežnosti," je ob današnji odobritvi pomoči Haitiju dejala evropska komisarka za humanitarno pomoč Kristalina Georgieva.

Komisarka je poudarila, da je deset milijonov evrov na voljo za nevladne organizacije na terenu, takoj ko bodo te sporočile, da ta sredstva lahko uporabijo.

Število žrtev kolere narašča
Število žrtev na Haitiju več kot šest tednov po izbruhu epidemije stalno narašča. Strokovnjaki Združenih narodov so po poročanju tujih agencij že opozorili, da bi bile lahko te številke dejansko še mnogo višje. Evropska komisija je doslej Haitiju za boj proti epidemiji sicer namenila 12 milijonov evrov človekoljubne pomoči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.