Svet
17 ogledov

10 milijonov za Mladićevo glavo

mladic Žurnal24 main
Srbska vlada je pripravljena za informacijo o Ratku Mladiću, ki bi privedla do njegovega prijetja, plačati kar 10 milijonov evrov. Denar bo vlada zagotovila iz proračuna.

Srbija želi mednarodni skupnosti na vsak način dokazati, koliko ji je do prijetja nekdanjega poveljnika oboroženih sil Republike srbske Ratka Mladića, saj to predstavlja eno glavnih ovir na njihovi poti v Evropsko unijo.

Tako bo srbska vlada na četrtkovi seji vlade odločala o tem, ali naj razglasi nagrado v višini 10 milijonov evrov za informacije, ki bi vojnega zločinca le postavile na hladno. Srbski časnik Press poroča, da se bo nagrada izplačala iz državnega proračuna.

Srbija je sicer že 12. oktobra leta 2007 za Mladićevo glavo razpisala nagrado v višini milijon evrov. Ali bo bistveno večji kupček denarja le prepričal posameznike, da vojnega zločinca predajo roki pravice, bomo videli v prihodnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.