Svet
4 ogledov

101-letnica se podaja v politiko

“Potrebno je glasovati za svoja načela, ne prijatelje,“ je povedala 101-letna Jo Žurnal24 main
Josefina Villaverde se je v mestu Cuntis na SZ Španije vpisala na volilno listo španske socialistične stranke. Lokalne volitve bodo na sporedu maja prihodnje leto.

V svet politike se je podala s sporočilom, da je ženskam potrebno dati več moči in visokih političnih položajev. Posebno podporo je namenila obrambni ministrici Carme Chacon in to iz preprostega razloga – ker je ženska.

“Ženska na oblast,“ je zabrusila javnosti. Starka se je rodila 19. novembra leta 1909, svoj prvi volilni listič pa je oddala leta 1933, na svoj 24. rojstni dan. Prav tistega dne so ženske v državi lahko prvič glasovale. "Spomnim se ponosa, ki me je spremljal, ko sem listek odvrgla v škatlo. To je bil zgodovinski trenutek za španske ženske,“ je povedala medijem.

"Glasujte za svoja načela"

Obrambna ministrica, ki jih je krepostna starka izrazila podporo, bi morala naslednje leto prevzeti vajeti stranke iz rok trenutnega premiera Josea Luisa Rodrigueza Zapatera, ki se je odločil, da na prihodnjih volitvah ne bo več kandidiral. “Dobro zgleda, pa še pošten je. Škoda, da se umika iz politike,“ je dodala. Za sebe pravi, da je pripadnica socialistov odkar pomni ter da zelo rada razpravlja o političnih problemih.

“Potrebno je glasovati za svoja načela, ne prijatelje,“
je še povedala Josefina. Zadnji mesec se vsakodnevno odpravi po mestu in deli letake s sloganom “zmaga za Cuntis“. Soprog ji je umrl leta, ima tri pravnuke ter celo enega prapravnuka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.