Svet
9 ogledov

102-letna babica dobila štipendijo

Margaret Dunning Youtube
Američanka Margaret Dunning se vrača v študentske klopi, kar ne bi bilo nič čudnega, če ne bi gospa štela 102 leti.

V času velike gospodarske krize, ki se je začela leta 1929, je morala Margaret Dunning opustiti študij, saj si je morala najti službo, da bi lahko pomagala družini v krizi. Zdaj, po skoraj 80 letih, bo Margaret končno nadaljevala študij, zahvaljujoč štipendiji, ki ji jo je zagotovilo podjetje z avtodeli, The Fram. Kot poroča časnik Bussines Insider, so se pri podjetju za pomoč odločili po tem, ko so slišali, da je Margaret velika ljubiteljica avtomobilov.

Dunningova je navdušena nad dejstvom, da se vrača v šolske klopi, predvsem pa je hvaležna podjetju, ki ji je vse to omogočilo. Pravi, da namerava diplomirati v roku enega leta, že zdaj pa si je izdelala natančen načrt, kako se bo učila. "Nisem še čisto prepričana, kaj bom študirala, a zagotovo kaj v zvezi s podjetništvom, saj se s tem ukvarjam že nekaj časa," je povedala Margaret in dodala, da je presrečna, da se lahko stara kot srečna oseba.

Komentarjev 2
  • iravadi 08:29 05.oktober 2012.

    Zgrešena investicija...

  • Žurnalček 12:32 01.oktober 2012.

    Trebala je reči , da je vesela , ker bo umrla srečna kot študentka. E pa enoletni študij je lahko samo v USA, saj zato so pa tko glupi. Sfižen sistem vrednosti in vrednotenja.