Svet
23 ogledov

12-letnica iz ljubosumja razkosala sošolko

otrok zloraba deklica Shutterstock
Neka 12-letna Kitajka je bila tako ljubosumna na videz sošolke, da jo je ubila s kuhinjskim nožem, ko sta skupaj gledali televizijo.

Deklica, ki je znana samo po priimku Qin, je ubila svojo 13-letno prijateljico Zhou, nato pa ji je odrezala glavo in roki. Zaradi zločina so jo obsodili na tri leta rehabilitacije, po poročanju kitajskih medijev pa je bil motiv za umor ljubosumje; Qin je Zhou zavidala njeno lepoto. Umor se je zgodil že aprila 2012, a javnost je za to grozovito dejanje izvedela šele zdaj.

Kot je zapisano v sodniških papirjih, je Qin jezilo tudi to, da so se drugi otroci raje igrali z Zhou kot z njo ter da so ji večkrat govorili, da je debela in ne tako lepa kot Zhou.

Grozovite podrobnosti umora

Sodniški papirji med drugim razkrivajo tudi šokantne podrobnosti umora. Na večer zločina, 10. aprila 2012, je Qin povabila Zhou k sebi domov. Ko sta skupaj gledali televizijo, jo je Qin po glavi udarila s pručko, da je sošolka padla v nezavest. Potem jo je napadla z različnimi predmeti, med drugim s kuhinjskim nožem, pivsko steklenico, nožem za papir in škarjami. Za konec ji je odrezala glavo in roki, vse skupaj pospravila v plastične vreče, nato pa počistila njeno kri.

Ne bo šla v zapor

Ker Qin še ni dopolnila 14 let, po kitajskem zakonu ne more biti kriminalno odgovorna za umor. Namesto da bi jo poslali v zapor, ji je sodišče odredilo triletni rehabilitacijski program, njeni starši pa morajo staršem žrtve plačati 13 tisoč evrov odškodnine.

Kot je povedal ravnatelj šole, ki sta jo obiskovali deklici, sta imeli obe visoke ocene, Qin pa je bila znana po tem, da ni bila samozavestna. "Ni bila grda deklica, le malo zaobljena. Zhou pa je bila visoka in vitka," je povedal gospod Wu.

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 22:11 09.maj 2013.

    Razvajeni otroci !!!!! "pokvarjeno meso" , Žal .

  • puys 22:09 09.maj 2013.

    Očitno je kitajski sistem nevaren samo za nasprotnike sistema, kot pri nas. Me zanima kakšna bi bila kazen, če bi umorila fanta :>

  • Oseba_ 14:12 09.maj 2013.

    nimam besed