Svet
16 ogledov

12-letnik obtožen sodelovanja v protestih

Deček na protestih proti priprtju 12-letnega Alija Hasana, obtoženega protestira
1/3
Reuters
Najmlajšemu priporniku v Bahrajnu so sodne oblasti dovolile domov, je povedal eden od njegovih odvetnikov.

Dvanajstletnega Alija Hasana so oblasti 14. maja aretirale in ga obtožile sodelovanja "nezakonitega zbiranja" z ducatom drugih oseb, obtožnica pa ga bremeni zažiganja gum pri cestni zapori.

Odvetnik Mohsin al Alawi je povedal, da ga je pred kratkim obiskal, deček pa mu je hlipajoč dejal, da ni sodeloval v "nezakonitem zbiranju", da je utrujen in si želi domov, poroča CNN.

Z vrečo smeti nameraval blokirati ulico?

Skupine za človekove pravice zahtevajo dečkovo izpustitev in opozarjajo na ostro obračunavanje s protivladnimi protestniki. Drug odvetnik, Shahzalan Khamees, je potrdil,da so Alija izpustili brez varščine ali drugih omejitev, se pa mora pojaviti na sojenju 20. junija. "Odkar je bil priprt, je vedno znova ponavljal en stavek: 'Rad bi šel domov.' Sedaj je doma s starši, brati in sestrami," je dejal Khamees upajoč, da bodo pistojni organi obtožnico opustili.

"V dokumentih je zabeleženo, da so dečka videli na ulici z vrečo smeti v roki in ga obtožili, da želi z njo blokirati cesto," je dejal. Oblasti bi morale biti "več kot zadovoljne" s časom, ki ga je Ali Hasan preživel v zaporu, "in s škodo, ki so jo dečku povzročili, ko so ga vrgli v ječo", je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.