Svet
7 ogledov

13 dni starega dojenčka prodajali za 15 tisoč evrov

Novorojenček Shutterstock
Bolgarke so prepričevali, naj za tri tisoč evrov rodijo svoje otroke v Grčiji in jih prodajo.

Pet Bolgarov je v grškem mestu Solun poskušalo prodati 13 dni starega dojenčka. V zameno za otroka so želeli 15.000 evrov. A navidezni kupci so bili policisti pod krinko, ki so bolgarske državljane aretirali, danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Otrok se je rodil v grški vasi Spitali, nato pa so ga odpeljali v Solun, da bi ga tam njegova 27-letna mati prodala. Policisti so v stanovanju v Solunu v našli še dve visoko noseči ženski iz Bolgarije, ki sta domnevno prav tako poskušali prodati svoja otroka, takoj ko bi ta prišla na svet.

Ženske je spremljal par, 52-leten moški in 51-letna ženska. Par naj bi ženske prepričal, da v zameno za 3000 evrov rodijo svoje otroke v Grčiji in jih prodajo.

Rojenega otroka so grške socialne službe materi že odvzele.

Priznan kot "nezakonski otrok"

V Grčiji je sicer že dalj časa razširjena tovrstna praksa. Bogati Grki se namreč na različne načine poskušajo izogniti dolgotrajnim in zahtevnim postopkom posvojitev in so v številnih primerih izkoristili obubožane ženske iz romske manjšine v Bolgariji.

Te so otroke rodile v Grčiji in pri tem niso navedle imena očeta. Kupec pa je dojenčka naknadno priznal kot svojega "nezakonskega otroka".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.