Svet
73587 ogledov

13-letna učenka rodila na šolskem izletu

šolski avtobus
1/2
Profimedias
Na Poljskem je 13-letna učenka rodila na šolskem izletu.

Mlado mater in novorojenčka so odpeljali v bolnišnico, je v petek za poljsko tiskovno agencijo PAP povedala tiskovna predstavnica policije v Oswiecimu na jugu Poljske.

Skupina šolarjev je bila nastanjena v počitniškem domu v kraju Zator pri Krakovu, ko se je trinajstletnica v sredo zvečer začela slabo počutiti, nato pa rodila na stranišču. Učitelji so poklicali policijo in reševalce.

Mlado mamico so odpeljali v bolnišnico v Oswiecimu, njeno stanje je stabilno, novorojenčka pa so morali zaradi zdravstvenih zapletov odpeljati v univerzitetno bolnišnico v Krakovu.

Poljsko državno tožilstvo je uvedlo preiskavo proti neznani osebi zaradi spolnega odnosa z osebo, mlajšo od 15 let. Če je storilec polnoleten, mu po poljski zakonodaji grozi zaporna kazen od dveh do 12 let. Če ni polnoleten, bo zadevo obravnavalo družinsko sodišče.

Po podatkih statističnega urada GUS se je leta 2022 na Poljskem rodilo 306.155 otrok, od tega 171 materam, starim 15 let ali manj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • Idioti 20:28 19.maj 2024.

    In to se dogaja v najbolj katolibanski državi na svetu . Vidim , da se držijo svojih kanonov , da je sex dovoljen samo, če se delajo otroc !

  • peter4 11:17 19.maj 2024.

    Seveda clanka ni problem povzet po tujih medijih. Si vzet čas in pobrskat za domačimi podatki in naredit zakljucek kakšna je statistika v Sloveniji pa je ze preveč zahtevno. Žurnal ne vem zakaj vas še sploh kdaj kliknem. Verjetno ker ...prikaži več upanje umre zadnje?

  • Lion0077 20:49 18.maj 2024.

    Otrok in mamica bosta kot mož in žena... Bosta z otrokom imela otroka.