Svet
0 ogledov

13 tisoč policistov išče 42-letnika

Kitajska policija EPA
Kitajske oblasti so mobilizirale 13 tisoč policistov, da poiščejo 42-letnika, ki naj bi v sedmih letih ubil sedem ljudi in izvedel šest oboroženih ropov.

Trinajst tisoč policistov s pomočjo dveh helikopterjev v provinci Jiangsu išče 42-letnega Zenga Kaiguia, upokojenega vojaškega policista, ki se že več let spretno izmika policistom. Za podatke, ki bi pripeljali do 42-letnika, ponujajo celo nagrado v višini sto tisoč yuanov. V pomoč so tudi slike fotorobota, ki so razobešene po celem mestu, piše Telegraph.

Dvainštiridesetletnika sumijo več ropov in ubojev. Nazadnje naj bi udaril v petek. S strelom v glavo naj bi ubil moškega in mu ukradel večjo količino denarja. Kot je povedal tiskovni predstavnik vlade Nanjing, policisti menijo, da je bilo petkovo streljanje povezano še s šestimi oboroženimi ropi. Dodatnih izjav ni želel dajati.

Policija je v upanju, da najde morilca, zasedla vse avtobusne in železniške postaje, internetne bare in hotele. Zaprla je tudi glavne ceste, ki vodijo iz mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.